0
Evrokupovi

Vojvodina ispustila trijumf protiv Burse

Objavljeno: 01.08.13 u 22:14

europaleague

Fudbaleri Vojvodine odigrali su protiv Burse u prvoj utakmici 3.kola kvalifikacija za Ligu Evrope nerešeno 2:2 (0:1).

Utisak je da su Novosađani propustili sjajnu priliku da u Tursku odu sa pozitivnim rezultatom odnoso golom prednosti. Ipak sudeći po prikazanoj igri u većem delu utakmice treba reći da će izabranici Marka Nikolića sa punim pravom tražiti svoju šansu za plasman dalje.

Sjajne šanse Škuletića u prvom poluvremena dugo će se pamtiti, kao i diskutabilni penal za goste kojim su poveli.

Jedini kritičan period igre Vojvodine bio je u uvodnim delovima drugog poluvremena kada je ekipa delovala anemično, ali ni Bursa tada nije pokazivala veću ambiciju za promenom rezultata.

Do izjedančenja je Voša stigla golom kapitena Vulićevića koji je na prvi pogled postignut slučajno ali kada se malo bolje pogleda čini se da je on umesto centaršuta zapravo gađao gol Freja iskosa sa desne strane.

Vođstvo Vojvodini donosi nešto kasnije Abubakar nakon centaršuta Kaluđerovića. I kada su svi mislili da će pobeda ostati u rukama domaćih gosti na isteku regularnog toka utakmice preko Taiva dolaze do 2:2, i velike prdnosti pred revanš u Turskoj.

Tekstualni prenos meča:

90+3 Kraj utakmice u Novom Sadu. Šteta, Vojvodinu je samo nekoliko minuta delilo od pobede ali na kraju Bursa odlazi kući sa po njih sjajnim rezultatom.

89′ GOL 2:2. Šteta. Imala je Vojvodina prednost ali ona nije dugo trajal jer je Taivo posle jednog kornera glavom smestio loptu u mrežu.

81′ GOOOOOOOOl 2:1 Kaluđerović je povukao po desnoj strani, usledio je sjajan centarušut na drugu stativu a tamo je sa roglja peterca Abubaka glavom matirao Freja.

77′ Rasplamsala se borba nakon izjednačujućeg gola. Bursa je imala sjajnu šansu ali je Delač maestralno intervenisao, a samo minut ranije i Oumaru je bio u prilici ali malo mu je nedostajalo da sa oko pet metara stigne do lopte posle centaršuta Kaluđerovića.

72′ GOOOOOL 1:1 Velemajstorski gol Vulićevića! Činilo se da će kapiten Vojvodine da centrira ali on je lepo video da je Frej zakoračio pa je perfektnim felšom sa desne strane pogodio mrežu Burse.

70′ Nova izmena u Vojvodini. Tumbasević je na terenu a izašao je Poletanović.

60′ Menja špiceve Nikolić. Umesto Škuletića koji je imao dve sjajne šanse u igru ulazi Andrija Kaluđerović.

55′ Rezervisanija igra obe ekipe u prvih deset minuta drugog poluvremena. Bursa što je i očekivano sasvim zadovoljna rezultatom, dok Vojvodina ne može nikako da ozbiljnij ugrozi Freja.

46′ Nastavljena je utakmica u Novo Sadu. Nije bilo izmena u oba sastava.

45’+1 Sa tribina Karađorđa ori se „hoćemo pobedu“. Poluvreme u Novom Sadu. Bursa ima minimalnu prednost zahvaljujući golu iz penala, ipak Vojvodina je definitivno bila bolji rival i stvorila više šansi, pa ako Nikolićevi puleni i u nastavku pruže istu igru realno je očekivati povoljniji rezultat za srpski tim.

45′ Lepa polukkontra domaćih. Po desnoj strani povukao je Vulićević potom  je usledio centaršut a Vranješ sa oko sedam metara glavom slabo šutirao i Frej nije imao teži posao.

39′ Novu sjajnu šasnu imao je Škuletić i ponovo je Frej izašao kao pobednik.

35′ GOL 0:1 Penal za Bursu iskoristio je Bataja koji je lako nadmudrio Delača. Ostaje utisak da je jedanaesterac prestrogo dosuđen ikao je Đurić koistio ruke u duelu sa igračem gostiju.

 27′ Pritiska Vojvodina favorizovanu Bursu. Igraju izabranici Marka Nikolića bez ikakvog respekta prema turskom rivalu. Iz takve igra stvorili su fudbaleri Voše sjajnu šansu koju nije iskoristio Škuletić a bio je oči u oči sa Frejom.

15′  Škuletić je pokušao da centrira sa desne strane, ali je lopta završila u korneru. Nakon prvog kornera za vojvodinu Taivo je bio najviši u skoku i otklonio opasnost.

9′  Vojvodina pokušava da stvori priliku, ali za sada bez ozbiljnijih pretnji po gol Burse.

1′  Bursa već dolazi u priliku kada je Šestak probio po desnoj strani, oštro centrirao, a Pinto uklizavanjem šutirao i prebacio gol.

1′ – Utakmica je počela, Na Karađorđu se okupilo oko 10.000 gledalaca.

Fudbaleri Vojvodine i Bursaspora sastaju se u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope na stadionu Karađorđe u Novom Sadu. Meč počinje u 20 časova.

Vojvodina: Delač, Radoja, Trajković, Vranješ, Đurić, Leković, Alivodić, Poletanović, Vulićević, Škuletić, Oumaru.

Bursaspor: Frej, Kiveli, Taivo, Ozbajrakli, Ošturk, Beluši, Sinaz, Batalja, Tunčaj, Šestak, Pinto.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter