0
Evropske lige

FOTO:STARSPORT

Poraz Zvezde od Černomoreca

Objavljeno: 01.08.13 u 20:30

FOTO:STARSPORT

FOTO:STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su sa 3:1 (2:0) od ekipe Černomoreca u prvom meču 3. kola Lige Evrope. Teško je reći da su crveno – beli igrom zaslužili da se u Beograd vrate sa čak dva gola zaostatka jer su dobrim delom utakmice bili ravnopravan, ako ne i bolji rival.

Šest minuta praznog hoda Crvene zvezde u prvom, te realno prestrogo dosuđen penal za Černomorec u drugom poluvremenu bili su dovoljni Ukrajincima da postignu tri pogotka.

Sa druge strane ostaje veliko pitanje šta bi bilo da je Kasalica u prvom poluvremu iskoristio idealnu priliku u kojoj se našao, kao i da li je sudija Hensen mogao da dosudi penal nakon što je oboren Vukan Savićević u kaznenom prostoru Černomoreca.

Beograđane čeka pakleno težak zadatak u revanšu, ali i fudbalere Černomoreca čeka pakleni ambijent na Marakani i crveno – beli definitino sudeći po viđenom u Odesi i dalje imaju priliku da se izbore za plsaman u dalji tok takmičenja, a da li će se to ostvarti saznaćemo sa sedmicu dana.

Tekstualni prenos

90′ +4 Kraj utakmice 3:1. Crvena zvezda se u Beograd vraća sa dva gola zaostatka i za sedmicu dana probaće izabranici Stojanovića da naprave preokret i plasiraju se u plejo-of rundu kvalifikacija.

85′ Poslednja izmena Crvene zvezde, u igri je Milunović umesto Kasalice.

80′ Dvostruka izmena kod Černomoreca. Rijeru menja Pijumin, dok umesto Antonova ulazi Samodin.

78′ GOL 3:1. I onda kao grom iz vedrog neba stiže penal za Černomorec, a Hansenova odluka potpuno je diskutabilna. Antonov je sa bele tačke bio neumoljiv i domaći su ponovo stigli do dva gola prednosti

75‘ Više od igre ima Crvene zvezda nakon gola Savićevića. Kontrola lopte potpuno pripada crveno – belima ali sem jednog pokušaja upravo strelca jedinog gola za Beograđane nije bilo ozbiljnijih prilika.

58′ GOOOOOOOOL 2:1! Oduzeli su loptu crveno – beli na sredini terena i akcija je krenula po levoj strani gde je Kasalica pustio u prostor Mladenovića,  a ovaj uputio centaršut po zemlji. Na loptu nije reagovao Dauda već je propustio do Vukana Savićevića koji je sasvim rutinski smestio u mrežu Černomoreca.

55′  Žuti karton dobija i Kasalica objektivno bez ikakvog razloga.

48′ Novi žuti karton u redovima Crvene zvezde dobio je mladi štoper Lazić.

46′ Na početku drugog poluvremena crveno – beli izvršili su drugu izmenu, a umesto Pečnika ušao je Dauda.

45′ +1 Poluvreme u Odesi. Bek crveno – belih Nikola Mijailović obnovio je povredu i umesto njega u igri je Filip Mladenović. Odmah nakon izmene sudija je poslao igrače na pauzu, Utisak je da je Crvena zvezda olako primila dva gola iako igra nije uzaivala da će se dogoditi takav rasplet. Odličnu šansu propustio je Kasalica i nakon toga usledili si golovi Rijere i Đa Đeđea

38′ GOL 2:0. Ponovo kiks Zvezdine odbrane. Mijailović je zaspao po boku, što je bilo dovoljno da nakon jedne dubinske lopte Đa Đeđe ne bude u ofsajdu i on je potpuno neumoljiv za veliku prednost domaćih.

32′ GOL 1:0.  Sito Rijera dovodi Černomorec u vođstvo. Taman se činilo da su crveno – beli preuzeli inicijativu ali su domaći fudbaleri odlično iskoristili konfuznu reakciju defanzivaca Zvezde i Rijera je bio neumoljiv. Nepunih dva minuta kasnije novi žuti karton za crveno – bele a upisan je Nikola Mijailović.

26′ Prva šansa iz kategorije stopostotnih i to za Crvenu zvezdu. Sjajn je bio Savićević po levoj strani odakle je uputio idealan centaršut a Kasalica sa oko šest metara podmeće nogu i lopta odlazi daleko od gola domaćih. Nedugo zatim Miloš Ninković je šutirao sa distance ali je n jegov udarac završio pored leve stative Černomoreca.

21′ Prvi igrač koji se našao u sudijskoj beležnici je Marko Vešović koji je nakon klizećeg starta zaradio žuti karton.

17′ Još uvek bez većih uzbuđenja na stadionu Černomoreca, vredan pomena je samo kiks golmana domaćih koji Kasalica umalo da pretvori u gol.

8′ Otvorena igra na obe strane i po jedan pokušaj da se ugroze golmani, to je bilans otvaranja utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

1′ Počela je utakmica u Odesi. Napadač Zvezde Abiola Dauda nalazi se na klupi.

Crvena zvezda danas sa početkom od 18.15 časova u Odesi igra prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv domaćeg Černomoreca uz direktan prenos na Javnom servisu Srbije.

Ono što je zanimljivo je da crveno-beli neće imati sa klupe pomoć ni glavnog trenera Slaviše Stojanovića koji je isključen na revanš meču protiv Vestmaneje, ali ni njegovog prvog pomoćnika Bratislava Živkovića koji je zaradio crveni karton protiv istog rivala na meču u Beogradu, već će ekipu voditi Miloš Kostić.

UPDATE: Prema poslednjim informacijama koje stižu iz Odese na klupi će se ipak naći Ivica Momčilović koji je danas letom preko Beča stigao na jug Ukrajine.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije trener Stojanović najavio je da će crveno-beli odigrati najbolje što mogu, a da li će i koliko to biti dovoljno za pozitivan rezultat preostaje nam da sačekamo i vidimo.

Pretpostavlja se da će Zvezda u današnjem meču igrati bez klasičnog centarfora odnosno da će u špicu napada umesto Abiole Daude igrati Filip Kasalica, a da će njegovo mesto na desnom krilu zauzeti Vukan Savićević, dok će sve ostalo izgledati isto kao u duelu protiv IBV-a.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Bajković – Vešović, Lazić, Krneta, Mijailović – Kovačević, Milijaš – Savićević, Ninković, Pečnik – Kasalica.

Prema poslednjim informacijama u Odesu je stiglo oko 200 navijača Crvene zvezde sa ovih prostora koji se okupljaju u jednom od gradskih parkova, a uskoro se očekuje da im se priključe i simpatizeri moskovskog Spartaka iz grupe „Fratrija“, koji su takođe stigli u ovaj ukrajinski grad.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter