0
Tenis

FOTO:STARSPORT

TSS stao uz Viktora

Objavljeno: 26.07.13 u 18:55
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Teniski savez Srbije stao je u odbranu reprezentativca naše zemlje Viktora Troickog kojeg je Međunarodna teniska federacija suspendovala na 18 meseci, jer nije doneo traženi uzorak krvi na zakazano doping testiranje.

Saopštenje Teniskog saveza Srbije prenosimo vam u celosti:

„Teniski savez Srbije je upoznat sa situacijom koja se desila na turniru u Monte Karlu 2013. i sa velikom pažnjom i odgovornošću, kako prema našem reprezentativcu Viktoru Troickom tako i ITF-u i WADI, sačekaće okončanje ovog procesa.

Pošto je pravilima predviđena mogućnost žalbe sudu za sportsku arbitražu u Lozani, sigurni smo da će Viktor podneti žalbu u zakonski predviđenom roku.

Verujemo da je naš reprezentativac, zbog stanja u kojem je bio posle meča velikog umora i opšte iscrpjenosti, nije u potpunosti razumeo uputsva predstavnika antidoping agencije te sam sebe doveo u zabludu da može test da uradi i sledećeg dana (što je Viktor i uradio). Nadamo se da će se u žalbenom postupku uvažiti Viktorovi razlozi te da će kazna biti ukinuta ili smanjena.

Iz razloga što su oba testa kako urina tako i krvi bila negativna smatramo da se radi o velikom nesporazumu koji je doveo do ove neželjene situacije, a nikako iz Viktorove želje da se bilo šta prikrije ili sakrije. Takođe želimo da napomenemo da je i pre ovoga Viktor uradio veliki broj testova urina i krvi  i da nikada nije bilo ni najmanjeg problema.

Teniski savez Srbije će i dalje voditi borbu protiv dopinga na svim nivoima u Srbiji i podržavaće sve akcije ADAS i WADE“, navodi se u saopštenju TSS.

Viktor je najavio da će uložiti žalbu na ovu odluku Međunarodne teniske federacije, a podršku mu je pružio kolega iz reprezentacije Srbije Janko Tipsarević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter