0
ATP

Troicki ulaže žalbu

Objavljeno: 26.07.13 u 12:03

viktor-troicki

Srpski teniser Viktor Troicki koji je suspendovan zbog kršenja antidoping pravilnika, najavio je žalbu Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu, tvrdeći da mu je doktor preporučio da izbegne doping test iz zdravstvenih razloga.

Troicki je kažnjen na 18 meseci jer u aprilu nije, kako mu je naloženo, dao na analizu uzorak krvi, već samo uzorak urina.

„Sve se događalo u Monte Karlu ovog proleća. Loše sam se osećao tog 15. aprila za vreme i posle meča sa Jankom Tipsarevićem. Posle meča bio sam izabran da dam uzorak urina i krvi, pa sam posle tuširanja otišao na antidoping kontrolu, ali pošto sam se loše osećao, pitao sam zvaničnog doktora da li mogu da izbegnem davanje krvi – jer mi od toga bude još gore, a ona mi je rekla da mogu, ali da prethodno napišem pismo Međunarodnoj teniskoj federaciji“ – izjavio je Troicki u saopštenju dostavljenom medijima.

On je dodao da mu je doktorka diktirala šta treba da navede u tom pismu i da ga je pustila bez uzimanja uzorka krvi.
„Doktorka je bila puna razumevanja“ – ocenio je Troicki i dodao da mu je ova optužba za izbegavanje antidoping testa sada kao „noćna mora“.

„Bio sam sto posto ubeđen da je sve u redu. Moj trener Džek Rider bio je sa mnom u sobi za testoranja tokom postupka“ – rekao je Troicki.

On je napomenuo da je sledećeg jutra, kada mu je bilo bolje, dao uzorak krvi.

„Sledeće jutro sam dao uzorak krvi istom kontroloru koji me je prethodnog dana testirao“ – napomenuo je Troicki i naglasio da su oba testa – i krvi i urina bila negativna.

Srpski teniser je dodao da nikada ranije nije izbegao antidoping test i naglasio da ima puno poverenjee u Sud za arbitražu u sportu da će doneti pravičnu presudu.

Troicki je naglasio da ne zaslužuje ovo što mu se dešava, ali da će se boriti na sudu, zajedno sa svojim timom i advokatima, da konačno prestane „ova noćna mora“.

„Ne zaslužujem sve ovo što mi se dešava. Želim da nastavim da igram“ – rekao je Troicki.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter