in ,

Slavila se pobeda i rođenje Filipovićevog naslednika

vaterpolisti-barselona

Svi u reprezentaciji Srbije složni su u izjavama da je današnja pobeda protiv Mađarske izuzetno važna jer će omogućiti delfinima nešto slabijeg protivnika u osmini finala i praktično neki dan odmora više od glavnih suparnika u borbi za medalje.

„Naše greške su omogućile Mađarima da se približe, ali smo na kraju odigrali kako je trebalo. Nadam se da je posle 11:7 došlo do opuštanja, a ne iznuđenih grešaka jer u suprotnom ne bi valjalo. Početak je bio sa dva centra Mađara i tu su poveli 2:0. Uspeli smo da preokrenemo rezultat i držimo meč u svojim rukama. Svelo se na igrača više i manje. Najbitnije je ipak da je Filip postao otac i čestitam i njemu i Sanji“ – stigao je selektor Savić i da pošalje poruku lične prirode dvostrukom strelcu na današnjem meču.

Stefan Mitrović je otkrio šta je bio ključ pobede.

„Izuzetno bitna pobeda za nas. Madjarska je najveći rival u grupi. Kinezi neće biti veći rival. Početak je bio lošiji ali smo se dobrim ritmom vratili. Imali smo dve serije 3:0, popravili igrača manje. Sve je bilo na realizaciji igrača više i tu smo se bolje snašli od Mađara.“

I Slobodan Nikić je više važnosti pridao rođenju Filipovićevog sina nego pobedi nad Mađarima što dovoljno govori o tome koliko je postala rutinska stvar da pobeđujemo severne komšije.

„Srećniji sam zbog Filipa nego zbog pobede. Stisli smo na kraju kada je bilo najbitnije i to je rezultiralo važnom pobedom.“

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Lav kod Antića, Lane u Zvezdi?

Novi slučaj rasizma u Italiji