0
Fudbal

Preminuo legendarni brazilski fudbaler Đalma Santos

Objavljeno: 24.07.13 u 21:08

djalma-santos

Legendarni brazilski fudbaler Đalma Santos preminuo je u 84. godini od posledica akutne upale pluća, prenosi agencija Tanjug.

Santos se smatra jednim od najboljih odbrambenih igrača u istoriji fudbala. Savremenik Pelea i Garinče bio je član nacionalnog tima koji je 1958. godine u Švedskoj osvojio prvu od pet titula prvaka sveta.

„Brazilski fudbal je izgubio jednog od svojih idola. Đalma Santos je bio fantastičan igrač, voljen od navijača svih timova, ne samo zbog fudbalskih kvaliteta, nego i zbog discipline i lojalnosti“, rekao je predsednik Brazilske fudbalske konfederacije Žose Marin.

Đalma Santos je između 1952. i 1968. odigrao 98 utakmica za reprezentaciju Brazila i postigao tri gola. On je jedan od dvojice fudbalera, uz Nemca Franca Bekenbauera, koji su svrstani u idealan tim svih svetskih šampionata na kojima su igrali.

Boje reprezentacije Brazila branio je na šampionatima 1954, 1958. i 1962. godine, a igrao je za Portugezu, Palmeiras i Atletiko Paranaense, gde je 1970. i završio karijeru u 41. godini.

Đalma Santos je 2004. godine bio na Peleovoj listi najvećih živih svetskih fudbalera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter