0
Evrokupovi

FOTO:STARSPORT

Stojanović: Nema razloga da bilo šta menjamo

Objavljeno: 22.07.13 u 12:45
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović izjavio je uoči puta na Island da će ekipa ići na pobedu protiv IBV-a i u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a da će najveća prepreka, pored ozbiljnosti rivala, biti komplikobvan i naporan put koji će trajati više od 24 sata.

Crveno-beli u utorak u 7.50 kreću iz Beograda za Berlin, na tamošnjem aerodromu će provesti 10-12 sati u hotelu, potom u 22.20 lete za Keflavik, a zatim isto veče, autobusom, za Rejkjavik.

U glavnom gradu Islanda će prenoćiti, a onda u sredu, avionom koji prima 50 ljudi, idu u Vestmaneju. Tamo će odraditi jedan trening, a nakon utakmice sledi, ništa manje komplikovan povratak kući.

„Naravno da put na Island nije jednostavan, ali i oni su na isti način dolazili u Beograd. To ne može da nam bude opravdanje i mi moramo da odigramo dobru utakmicu i prođemo dalje. Takođe, nadam se da ni temperaturna razlika neće biti problem, možda pre ona visinska može da nam smeta. Tu su i polarne noći, pošto neki igrači, a sa njima i ja imamo problem da spavamo preko dana. U tamošnjim hotelima nema roletni, pa smo molili osoblje da nam ih obezbede“ – istakao je Stojanović na konferenciji za medije na Marakani, a njegove reči prenosi agencija Tanjug.

Crveno-beli na Island putuju sa dva gola prednosti iz prvog meča (2:0) i prikazanom igrom, koja je, uglavnom, zadovoljila Stojanovića.

„Igraćemo na Islandu kao što je to bilo i na Marakani. U principu nema razloga da menjamo bilo šta u postavci. Jedino što bismo možda mogli drugačije jeste da budemo konkretniji u napadu i da više i sigurnije držimo loptu u nogama“, naveo je Zvezdin trener.

Kada su u pitanju pojačanja koja se najavljuju u medijima Stojanović je istakao:

„O Milanu Jovanoviću nema potrebe trošiti reči, on bi u svakom pogledu bio pojačanje za nas. Voleo bih da se taj transfer realizuje, ali znam da će to biti teško. Pojavilo se i ime Dragana Mrđe u nekim predlozima, mada, uglavnom saznajem iz medija i nisam razgovarao sa nekim od njih. Znam da su pregovori u toku, dosta imena se spominje, nadam se da će se uskoro rešiti situacija na poziciji štopera i u napadu“ – poručio je Stojanović.

On je dodao da za revanš meč računa na reprezentativca Luku Milivojevića, koji je zbog mogućeg transfera u insotranstvo propustio prvi meč.Sa druge strane, levi bek Nikola MIjailović, zbog povrede zadarađene u prvom meču, sigurno neće biti u kombinaciji za revanš, dok će se odluka o nastupu Filipa Kasalice doneti posle popodnevnog treninga.

Mladi Zvezdin prvotimac Aleksandar Kovačević svestan je da posao još nije završen.

„Odigrali smo u Beogradu tek prvo poluvreme ovog dvomeča. Očekuje nas vrlo teško putovanje na Island, a što se tiče meča siguran sam da će nas napasti, ali probaćemo da što pre damo gol i rešimo dileme“.

Revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između IBV-a i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 20.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter