0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Drulović za HotSport: Cilj je polufinale EP

Objavljeno: 10.07.13 u 18:44
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović danas je okupio svoje izabranike u Staroj Pazovi gde će „orlići“ obaviti završne obaveze uoči predstojećeg Evropskog prvenstva koje će biti održano od 20. jula do 1. avgusta u Litvaniji.

Srbija će se takmičiti u grupi B protiv selekcija Francuske, Gruzije i Turske, a o ciljevima na Evropskom prvenstvu Drulović je u izjavi za HotSport.rs rekao:

„Plasmanom među osam najboljih evropskih reprezentacija mi smo već ostvarili veliki uspeh, ali je normalno da i na samom takmičenju imamo određeni cilj. Prevashodno želimo da na najbolji način reprezentujemo srpski fudbal, a potom ako je moguće i da se plasiramo i u polufinale. Nalazimo se u vrlo zanimljivoj grupi, iako na prvi pogled ne izgleda teška moram da kažem da Turska važi za jednog od favorita uz uvek jake Francuze neće biti lako da budemo među dve najbolje ekipe“ – rekao je Drulović, koji je dodao da u dogovoru sa Partizanom Nikola Ninković neće igrati u Litvaniji.

Stiče se utisak da je napad ubedljvio najjači deo tima, da li to znači da ćemo igrati ofanzivno?

„Mi ćemo pokušati da odigramo što kvalitetnije, a da li ćemo napadati ili se braniti ne zavisi samo od nas već i od toga koliko nam protivnik dozvoli da se razmašemo na terenu. Važno je da na terenu funkcionišemo kao tim. Često je odlučujuće to koja ekipa prva postigne pogodak, trudićemo se da to budemo mi“ – objašnjava selektor.

Vodite veoma talentovanu grupu igrača koja bi trebalo da iznedri buduće A reprezentativce, pa ako biste mogli da birate da li bi Vam bilo milije da vaša selekcija osvoji medalju na predstojećem Evropskom prvenstvu ili da neki od vaših igrača u bliskoj budućnosti budu nosioci igre seniorskog tima?

„Nije lako birati između to dvoje, svakako da bih voleo da se desi i jedno i drugo. Dogurali smo do završnog turnira, a na njemu će gotovo svi dobiti novu šansu za dokazivanje. Mi u ekipi već imamo jednog seniorskog reprezentativca – Aleksandra Mitrovića i jednog koji je član mlade selekcije – Uroša Đurđevića. Ovim takmičenjem ovi igrači završavaju omladinski staž i njihova dalja budućnost je u starijim reprezentativnim selekcijama“ – kazao je Drulović.

Ljubinko Drulović je tokom svoje još uvek kratke trenerske ekipe imao čast da vodi jednu od najboljih ekipa iz Angole po imenu 1. avgust, a zanimljivo je da će baš tog datuma ove godine biti odigrano finale Evropskog prvenstva.

„Interesantno, nisam to do sada povezivao. Bilo bi lepo da se eto baš tog datuma nađemo u finalu Evropskog prvenstva jer me lepe uspomene vezuju za moj boravak u Angoli. Vodio sam najveći tamošnji klub sa kojim sam uspeo da osvojim Superkup.“

ljubinko-drulovic

S obzirom da je pre dolaska Sa Pintua na klupu Crvene zvezde interesovalo nas je Drulovićevo mišljenje o Portugalčevom radu na Marakani i iznenadnom odlasku sa klupe kluba sa Marakane.

„Čini mi se da je dosta korektno odradio prolećni deo šampionata mada mu nije bilo lako zbog celokupne situacije u klubu. Nisam najbolje upoznat zbog čega je napustio klub, iako se lično poznajemo, znam samo ono što se pojavilo u medijima. Uprava nije ispoštovala dogovor i on je odlučio da ode. Znate tu se radi i o različitom mentalitetu, nije mu bilo lako da se navikne na to da se radi usporeno pošto on uvek daje,a li i traži maksimum“ – objasnio je Drulović.

Dve sezone pre dolaska u Partizan, a nakon višegodišnjeg boravka u Portu, Drulović je proveo u Benfiki koja će sledeće sezone u svojim redovima imati čak šest srpskih internacionalaca. Interesovalo nas je da li veruje da je klub iz Lisabona dobra destinacija za mlade srpske igrače.

„Benfika je već neki drugi nivo u odnosu na klubove za koje su ti naši fudbaleri igrali. Biće to veliki korak u njihovim karijerama. U razgovoru sa njima saznao sam da su osetili veličinu kluba, a na njima je da se radom izbore za svoje mesto u timu, Budućnost je pred njima. Zanimljivo je da su ljudi iz Benfike zbog tolikog broja naših reprezentativaca želeli da ostvare i neku posebnu saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije kako bi im stalno bili na oku, čak i kada su na pripremama državnog tima.“

Kao neko ko se trenerskimposlom bavio i u Portugaliji da li se slažete da je Žoze Murinjo najbolji trener današnjice?

„Murinjo i ja smo dobri prijatelji. Zajedno smo radili dve godine u Portu. Iako ga mnogi smatraju arogantnim on uopšte nije takav u privatnom životu, a što se stručnosti tiče uveren sam da je on trenutno najbolji fudbalski stručnjak na svetu.“

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter