0
Košarka

Mlade košarkašice odbranom do nove pobede

Objavljeno: 08.07.13 u 16:35

natasa-kovacevic

Mlada ženska košarkaška reprezentacija (igračice do 20 godina) uspešno je otvorila drugu fazu Evropskog prvenstva u Turskoj pošto je u meču 1. kola novoformirane grupe E savladala selekciju Slovačke sa 54:43 (8:16, 15:10, 23:3, 8:14).

Ponovo je naša selekcija odličnom odbranom došla do trijumfa. Iako je prvu četvrtinu Srbija završila sa osam poena zaostatka, defanziva u drugom i trećem periodu bila je na vrhunskom nivou pa je minus pretvoren u plu i to od čak 17 poena. Ni nešto slabija igra u poslednjoj četvrtini nije ugrozila pobedu srpkih košarkašica.

Najefikasnije u našoj reprezentaciji bile su Ivana Brajković sa 13 odnosno Nataša Kovačević i Aleksandra Stanačev sa po 11 poena. Na drugoj strani usamljena je bila Slamova koja je postigla 14 poena.

Srbija sutra sa početkom u 19.15 časova igra protiv Španije koja je jedina neporažena selekcija u grupi i pobede u tom ili duelu protiv Grčke obezbedila bi našim mladim košarkašicama plasman u četvrtfinale.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter