0
Košarka

Srbija u finalu Svetskog prvenstva!

Objavljeno: 06.07.13 u 20:09

luka-andjusic

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva za igrače do 19 godina pošto je u prvom polufinalnom meču posle velike borbe savladala selekciju Australije sa 63:58 (11:18, 21:7, 18:15, 15:16).

Loše su „orlići“ otvorili meč sa „kengurima“ koje su ubedljivo savladali u grupnoj fazi takmičenja, ali su početkom druge deonice napravili ključnu seriju od 15:0 nakon čega su poveli sa 26:18.

Ipak, Austrlijanci su malo po malo uspeli da se vrate u meč i da dođu do uzbudljive završnice u kojoj su se pogađale trojke na obe strane. Više uspeha na našu sreću imali su izabranici Dejana Mijatovića pa ćemo ih sutra u finalu gledati protiv boljeg iz duela SAD i Litvanije.

Ubedljivo najbolji akter meča bio je Nikola Janković koji je upisao 20 poena i 16 skokova. Pored njega vrlo dobri su bili Micić sa 13, Pot sa 9 i Milutinov sa 8 poena. Sa druge strane najveću glavobolju zadavao nam je Eksum koji je ubacio 21 poen, ali je u samoj završnici promašio dva ključna slobodna bacanja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter