0
Domaći fudbal

Partizan izgubio od Legije

Objavljeno: 06.07.13 u 20:00

partizan-legija

Fudbaleri Partizana poraženi su od Legije sa 2:1 (1:0) u polufinalu turnira „Dejna kup“ koji se održava u Varšavi pa će se u borbi za treće mesto sastati sa bečkom Austrijom.

I pored toga što je Partizan bio nešto bolji rival u prvom poluvremenu na odmor se otišlo sa prednošću domaćeg tima od 1:0. Jedini pogodak postigao je iskusni Saganovski koji je rutinski pogodio mrežu crno-belih nakon odličnog centaršuta Miroslava Radovića.

Napadali su crno-beli i u drugom poluvremenu svim silama, ali nikako nisu uspevali da dođu do izjednačenja. U 71. minutu igrači srpskog šampiona su tržili od sudije da svira penal nakon što je lopta pogodila u ruku jednog odbrambenog igrača Legije, ali se pištaljka nije čula.

Promašaji su se osvetili partizanu pošto je Legija preko Kuharčika u 78. minutu duplirala vođstvo, a konačan rezultat tri minuta kasnije postavio je Marko Šćepović. Poslednju priliku za izjednačenje imao je Jojić u 86. minutu, ali je dobro reagovao Dosa Žunior, igrač koji je umesto u Legiji trebalo da završi u Crvenoj zvezdi.

Trener Vuk Rašović na ovom meču izveo je na teren sledeći sastav: Lukač, Aksentijević, Volkov, Ivanov, Ostojić, Luka (81′ Brašanac), Kojić (60′ M. Šćepović), Ninković (60′ A. Mitrović), S. Marković, S. Ilić (69′ Malbašić), Jojić.

Zanimljivo je da je u drugom poluvremenu za ekipu Legije igrao Raul Bravo koji je nedavno nuđen Crvenoj zvezdi. Druga interesanta situacija desila se pred početak utakmice kada je kapiten Partizana Saša Ilić uručio dres beogradskog kluba Aleksandru Vukoviću koji je bio član crno-belih, a karijeru je završio u klubu iz Varšave.

S obzirom da je u prvom meču turnira Fluminenze savladao bečku Austriju sa 1:0, Partizan će u utakmici za treće mesto sutra igrati protiv austrijskog tima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter