0
Košarka

Mijatović: Pokušaćemo da pobedimo i Amerikance

Objavljeno: 06.07.13 u 21:31

Selektor kadeta Dejan Mijatovic

Selektor omladinske košarkaške reprezentacije Srbije (igrači do 19 godina) Dejan Mijatović nije krio zadovoljstvo nakon pobede njegovih izabranika u polufinalnom duelu Svetskog prvenstva protiv selekcije Australije, ali najavljuje i juriš na zlatnu medalju pa čak i ako protivnik bude selekcija SAD koja je već jednom savladala „orliće“ i apsolutni je favorit na ovom takmičenju.

„Znali smo da će biti mnogo teška utakmica, daleko delikatnija od one iz grupne faze takmičenja kad smo Australiju pobedili sa više od 20 poena razlike. Oni su sjajan tim, istrajan, nepokolebljiv. Naši igrači koji zaslužuju sve čestitke, bili su psihološki ispražnjeni posle velikog trijumfa protiv Hrvatske, što se videlo već na samom startu susreta. Nismo uspeli da materijalizujemo dominaciju u skoku, šut, pogotovo za tri poena, nas nije služio, izgubili smo mnogo lopti, ali nismo posustajali ni jednog trenutka.

Ova generacija ima taj dar da pobeđuje, čak i u polufinalu Svetskog prvenstva, kad joj ne ide, kad nema svoj dan. Držali smo se našeg zlatnog pravila, jaka odbrana, koncetracija i vera u pobedu svih 40 minuta. To nam se još jednom isplatilo. Nećemo se zadovoljiti ovim uspehom, bez obzira ko nam bude rival u finalu. Ako to budu Amerikanci, koji su apsolutni favoriti, pokušaćemo da ih pobedimo ili bar namučimo još više nego u prvom meču na turniru“ – istakao je Dejan Mijatović, selektor U19 reprezentacije Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter