0
ATP

Maratonsko polufinale pripalo Đokoviću

Objavljeno: 05.07.13 u 19:12

novak-djokovic-wimbledon-single-image-cut

Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona pošto je u maratonskom meču posle četiri sata i 40 minuta pobedio Huana Martina Del Potra sa 3:2, po setovima 7:5, 4:6, 7:6 (7:2), 6:7 (6:8), 6:3.

Bio je to sjajan meč, oba tenisera su prikazala vrhunsku borbenost do krajnjih granica izdržljivosti. Novak je imao priliku da reši meč i ranije jer je u četvrtom setu imao dve meč lopte. Međutim i tada kao i u nekoliko navrata pre Del Potro je poslednjim atomima snage uspevao da se vrati i prekrene rezultat.

Ipak kada je to bilo najpotrebnije Novak je ostao siguran i peti set, u kome je ruku na srce argentinski teniser bio polu mrtav od umora, srpski šampion rešio je u svoju korist.

„Jedan od najtežih mečeva u mom životu. Bio je tesan meč sem kad sam vodio sa 2:1 u setovima. Ali zato je on veliki šampion i uspeo je da se vrati.“ ovako je veliki teniski šampion Novak Đoković prokomentarisao događanjana Centralnom terenu i zatim dodao

„Kada se otišlo u peti set, bio sam razočaran, ali očekivao sam visok nivo tenisa i bio sam najbolji kad je bilo najteže“.

Novak sada čeka boljeg iz drugog polufina u kome se sastaju favorti domaćih Endi Marej i najveće iznenađenje turnira Jirži Janovič

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter