0
ATP

Kraj: Đoković – Del Potro 3:2 (7:5, 4:6, 7:6 (7:2), 6:7 (6:8), 6:3)

Objavljeno: 05.07.13 u 14:00

polufinale

KRAJ MEČA – Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona pošto je nakon velike borbe u pet setova i posle četiri sata i 40 minuta pobedio sjajnog Huana Martina Del Potra.

Konačno je Novak Napravio brejk protiv umornog i povređenog Del Potra i sada će prvi reket sveta servirati za meč.

Imao je Novak priliku da napravi Brejk u čestom gemu ali je sa par nerezonskih poteza dao šasnu Argenitcu koji je uspeo da sačuva servis 3:3

Teško se kreće Argentinac početkom poslednjeg seta, ali Novak to ne koristi pa je posle tri odigrana gema 2:1 za Đokovića.

GLEDAĆEMO I PETI SET. Đoković je u taj-brejku propustio dve meč lopte pri rezultatu 6:4, a serijom od četiri vezana poena Del Potro izjednačuje na 2:2 u setovima.

Gledaćemo još jedan taj brejk pošto su oba tenisera sigurno osvojila još po dva gema – 6:6.

Del Potro odmah vraća brejk iskoristivši jedinu brejk loptu pri rezultatu 30:40 – 4:4.

Novak prvi dolazi do brejka u četvrtom setu, koristi drugu brejk loptu u sedmom gemu id oalzi do vođstva od 4:3.

Za sada nije bilo brejk lopti u četvrtom setu, oba tenisera sigurno drže svoj servis i nedozvoljavaju protivniku da stekne prednost – 3:3.

ĐOKOVIĆ OSVAJA TAJ-BREJK I VODI SA 2:1 u SETOVIMA. Del Potro je praktično poklonio pobedu Đokoviću u 13. gemu pošto je najpre u šestom poenu pri Novakovom vođstvu zakucao smeč u mrežu, da bi potom Srbin iskoristio psihički pad Argentinca i osvojio sve poene do kraja – 7:2.

Novak je u 12. gemu propustio tri vezane brejk lopte, dva puta je on pogrešio, a treći put je Del Potro odlično odigrao – 6:6. Igraće se taj-brejk. Za sada su obojica dobili sve taj-brejkove na ovogodišnjem izdanju Vimbldona.

Odbranio je Novak još dve brejk lopte u sedmom, mnogi teniski stručnjaci kažu presudnom, gemu i posle velike borbe ponovo dolazi do prednosti – 4:3.

Imao je Novak pirliku da napravi brejk ali je ključnim momentima naš teniser odigrao nerezonski i Del Potro je ostao u igri – 3:3

Imao je Del Potro jednu brejk loptu u petom gemu trećeg seta, ali je Đoković odličnim servisom uspeo da je anulira, a potom i da osvoji taj gem i tako povede sa 3:2.

DEL POTRO STIGAO DO IZJEDNAČENJA U SETOVIMA – Nakon što je Del Potro potvrdio brejk i Novak je bio siguran na svoj servis, a onda je Argentinac servirao za set što je učinio na najbolji mogući način i stigao do 1:1 u setovima. ovo je prvi set koji je Đoković izgubio na ovom Vimbldonu

Kako to obično biva u sportu, kada se ne iskoriste šanse stigne kazna. Novak u petom gemu nije iskoristio 4 brejk lopte, a odmah potom Del Potro mu oduzima servi i to veoma lako, jer Đoković na svoj servis nije osvojio ni poen.

Ponovo je peti gem bio taj u kome je viđena neizvesnot. Na servis Del Potra, Đoković je imao 15:40 ali se Argentinac prvo sjajnom igrom na mreži a potom i asom vratio u gem. Opet je usledila klackalica na 40:40, Novak je u dva navrata imao prednost i brejk lopte koje nije iskoristio, da bi na kraju Delpo dobrim servisima osvojio gem.

Za razliku od četvrtfinalnog meča sa Berdihom kada je Nole loše započeo drugi set, ovoga puta je bio siguran an svoj servis i poveo u drugoj deonici – 1:0.

ĐOKOVIĆ VODI SA 1:0 U SETOVIMA. Servirao je Del Potro za ostanak u setu. Imao je Argentinac 30:0 ali je Novak pametnom igrom, i jednom sjajno skraćenom lopto uneo nervozu kod svog protivnika, usledila je prilika za brejk i set loptu koji je naš teniser odmah iskoristio. Novak je u prvom setu ima 9 neiznuđenih grešaka, ali i sjajn procenat ubačenog prvog servisa od čak 90%.

Igra se 11. gem prvog seta. Do sada je viđena samo jedna brej lopta koju nije iskoristio Đoković. Oba tenisera odlično igraju i retko se ukazuje šansa za oduzimanje servisaq rivalu. – 5:5.

Peti gem na servis Del Potra doneo je prvu neizvesnot. Novak je na 30:40 imao brejk loptu koju nije iskoristo, a potom je usledila klackalica na 40:40 koja je na kraju pripala argentinskom teniseru – 3:3

Počeo je meč na Centralnom terenu. U prva tri gema oba igrača su izuzetno sigurna na svom servisu, pa Đoković koji je otvorio meč ima minimalnu prednost.

U polufinalu najprestižnijeg teniskog Gren slema sastaju se prvi reket sveta Novak Đoković i Argentinac Huan Martin Del Potro.

Ovo je ukupno 12. međusobni meč između Srbina i Argentinca, a Đoković vodi 8:3.

Najbolji sprski teniser ima motiv više u ovom polufinalu, jer ga je Del Potro pre skoro godinu dana pobedio na istom terenu u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter