0
Košarka

Mlade Srpkinje deklasirane, postigle samo dva poena u poslednjoj četvrtini

Objavljeno: 04.07.13 u 15:11

KOSARKA

Mlada ženska reprezentacija Srbije poražena je u prvom kolu grupe „A“ Evropskog prvenstva za igračice do 20 godina koje je danas počelo u Samsunu (Turska). Izabranice selektora Radenka Varagića izgubile su od selekcije Holandije sa 43:75 (13:25, 17:12, 11:17, 2:21).

Srbija je posle 90 sekundi igre povela preko Nataše Kovačević, ali je usledila strahovita petominutna serija selekcije Holandije od 16:0 za koju je najzaslužnija bila Lojs Betonvil (10 poena, bez promašaja). Uspele su naše mlade reprezentativke da u nastavku meča uspostave kontrolu skoka, poprave procenat šuta i što je najvažnije zaigraju mnogo bolje u odbrani. Na kraju prvog poluvremena, veliki zaostatak iz 14. minuta (16:33) bio je drastično smanjen – 30:37.

Pokušale su izabranice selektora Varagića da na početku trećeg četvrtine što pre stignu do izjednačenja, ali usledili su novi problemi u napadu. Posle trojke Aleksandre Stanačev u 24. minutu, usledio trominutni period u kome naš tim nije uspeo da poentira, što Holanđanke ovoga puta preko Ričil Van der Kejl koriste da ponovo steknu kapitalnu prednost – 38:52. To je sasvim poljuljalo samopouzdanje naših mladih košarkašice koje su u poslednjoj četvrtini postigle samo dva poena.

„Od samog početka imali smo velikih problema u šutu, da bi utakmicu završili sa samo 24 % uspešnosti (70-17). Promašili smo i veliki broj zicera što je uticalo na sigurnost i samopouzdanje. Pokušali smo da se vratimo u igru posle lošeg početka, ali danas definitivno nije bio naš dan. Selekcija Holandije je dosta viša od nas i ne čudi što su većinu poena postigli ispod samog koša. Ovu utakmicu moramo što pre da zaboravimo i da u sledeća dva duela protiv Belorusije i Ukrajine odigramo mnogo bolje i ostvarimo trijumfe“ – istakao je Radenko Varagić, selektor U20 reprezentacije Srbije.

Srbija: Kovačević 11, Marinković 2, Stanaćev 11, Stanković, Marković 5, Topuzović 3, Stančić 5, Tošković, Mršić, Rajić, Brajković 6, Đorđević,

Holandija: Van Den Boš 3, Kaltman 2, Klerks 2, Adams 17, Kujt, Betonvil 15, Esenstem 13, Krajenord, Jongeling, Hoveling, Kanigter, Van der Kejl 23.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter