0
Košarka

Lučić: Izabrao sam Valensiju zbog najjače evropske lige

Objavljeno: 04.07.13 u 18:46

Vladimir Lucic

Doskorašnji kapiten košarkaša Partizana Vladimir Lučić rekao je danas da je izabrao da karijeru nastavi u Valensiji zbog ACB lige, jer je špansko prvenstvo najjače u Evropi, prenela je agencija Tanjug.

„Imaću priliku da igram protiv najboljih košarkaša i nadam se da sam doneo pravu odluku. Daću sve od sebe na svakom treningu i utakmici kako bi pomogao timu da igra bolje“, rekao je Lučić na aerodromu, gde ga je dočekao veliki broj španskih novinara.

U Velensiji već igra Stefan Marković, a od srpskih košarkaša narandžasti dres ranije su nosili Marko Kešelj, Duško Savanović, Kosta Perović, Igor Rakočević, Marko Marinović, Dejan Milojević, Dejan Tomašević i Željko Rebrača.

„Dosta lepih stvari čuo sam o Valensiji od igrača koji su ranije igrali ovde. Prvi put sam napustio zemlju i rodni grad, Valensija će biti prvi strani klub za koji ću igrati profesionalno košarku. Nadam se da ću igrati dobro i da ću ispuniti očekavanja“, dodao je 24-godišnji košarkaš.

Lučić je bio član prvog tima Partizana od sezone 2008/2009. U crno-belom dresu osvojio je pet titula prvaka države, četiri Kupa Radivoja Koraća i isto toliko šampionskih prstenova Jadranske lige.

Reprezentativac Srbije prošle sezone je u Evroligi prosečno beležio 13,7 poena i 4,8 skokova po meču.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter