0
Košarka

Maljković: Ako je ženska košarka mrtva, neka me obaveste gde da je sahranimo

Objavljeno: 02.07.13 u 09:22
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je večeras da je stanje u tom sportu izuzetno teško i pozvala državu da reaguje i pomogne Partizanu koji je nosilac igre nacionalnog tima.

„Nisam želela o tome da govorim ranije, sada moram da kažem kao selektor i trener jednog od najvećih klubova u zemlji. Pre i za vreme prvenstva Evrope nisam želela da unosim nemir, iako je bilo teško, ali projekat Partizan – mini reprezentacija je propao“, rekla je Maljkovićeva novinarima na aerodromu Nikola Tesla, po povratku sa šampionata u Francuskoj.

„Koliko je on uspešan govori rezultat ženske reprezentacije Srbije. Šest košarkašica i ja smo na ulici. Jako nam je teško. Apelujem na državu da nam konačno kaže šta se dešava sa ženskim sportom i košarkom u Srbiji“, naglasila je Maljkovićeva.

Ona je dodala da u ovom trenutku ne može da pravi planove za Svetsko prvenstvo i da ne zna kakva je budućnost ženske košarke.

„Imali smo ozbiljne planove, ali nismo naišli na razumevanje državnih organa, da imamo ozbiljnog evroligaša, kako bi bili konkurentni najboljim reprezentacijama. Želim da mi neko da direktan odgovor, ako je ženska košarka mrtva, neka me obaveste da znamo gde da je sahranimo“, poručila je selektorka nacionalnog tima.

Maljkovićeva je naglasila da reprezentacija može daleko da dogura, što je i pokazala kada je bez nekoliko standardnih igračica izborila plasman na EP.

„Govorim u ime sporta, svih klubova u Srbiji koji su na granici da propadnu. Devojke su u Francuskoj igrale kvalitetnu košarku i pokazale fanatačnu borbenost, svakako da ove reprezentacija sa još nekim devojkama može daleko da dogura. Baš zato što mislim da ova mala Srbija može, ima potencijal i može da pravi ozbiljne rezultate na velikim takmičenjima, to i govorim“, kazala je ona.

Maljkovićeva je manji deo konferencije za medije posvetila igri i uspehu košarkašica u Francuskoj.

„Posle finala smo shvatile s kime smo igrale. Ako je neko ražočaran što nije osvojena medalja, to smo mi. Imamo toliko toga da kažemo, puni smo emocija. Bile smo pravo iznenađenje šampionata, ispred nas su Turska, Francuska, Španija. To su države i savezi koji dugi niz godina ulažu u žensku košarku i moramo biti realni. Najveće dostignuće je imidž koji smo stvorili za srpsku žensku košarku“, rekla je Maljkovićeva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter