0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Stojanović debituje u Domžalama

Objavljeno: 28.06.13 u 13:38
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde su u petak 28. juna nastavili sa pripremama u fenomenalnim uslovima hotela „Terme“ kao i terena u SC „Brežice“. Slaviša Stojanović je na jutarnjem treningu odlučio da ekipu podeli u dve grupe, pa su stariji prvotimci radili pod njegovim nadzorom dok je sa mlađima radio kondicioni trener Čepzanović.

Nema sumnje da je Zvezdin trener već počeo da sabira utiske i da izdvaja grupu igrača na kojima će biti oslonac tokom naredne sezone, uz naravno očekivana pojačanja.

Ponovo je glavni akcenat u radu bio na što bržoj igri, oslobađanju lopte uz što manje dodira i konstantnoj ofanzivi ka golu. Milijaš i drugovi su bili podeljeni na „plave“, „crvene „ i „žute“ i dok su jedni igrali na skraćenom terenu drugi su imali obavezu istrčavanja „suvih“ deonica, uz stalne promene.

U svakom slučaju Stojanovića u subotu 29. juna od 20 časova očekuje debi na Zvezdinoj klupi i to protiv njegovog nekadašnjeg kluba, NK Domžale, sa kojim je dva puta bio prvak Slovenije.

„Zaista je to lepa i čudna koincidencija. Tako se namestilo. U Domžalama radi mnogo mojih dragih prijatelja i nema sumnje da će tamo Zvezda biti dočekana kako dolikuje. Njima je to genaralna proba pred start kvalifikacija za Ligu Evrope i nema sumnje da će nam biti dobar protivnik“ – kaže Stojanović.

Zvezdin strateg ne želi još uvek da iznosi zaključke u javnost s obzirom da je sa ekipom uradio tek dva treninga.

„Rano je pričati o bilo čemu jer bih mogao da pogrešim i da budem pogrešno shvaćen. Pričaćemo o utiscima na kraju priprema. Imam nekolicinu igrača na probi, ekipa se polako uigrava i čekamo još novih igrača. Na utakmici sa Domžalama ćemo probati neke igrače koji nisu igrali u Novom Mestu, ali još uvek ne mogu da pričam o stilu igre ili formaciji jer ćemo sve to tek uigravati.“

Ipak, Stojanović jedno zna.

„Hoću igru i pas ka golu, ne ka linijama terena. Fudbal se igra za gol i to je naš cilj. Želim agresiju svih 90 minuta i ofanzivnost čitavog tima. Organizacija igre u napadau i odbrani je izuzetno važna i to ću striktno tražiti od igrača. Protiv Krke u Novom Mestu smo imali zaista dosta izglednih prilika, a malo smo realizovali. Dakle, efikasnost mora biti mnogo bolja i to je segment za unapređenje, a on dolazi kroz samouverenost i koncentraciju“ – kaže Stojanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter