0
Košarka

KKCZ: Zvezda nije kriva za Partizanove dugove

Aleksandar Milosavljević
Objavljeno: 26.06.13 u 16:17

kkczv

Povodom konferencije za medije koju je danas održao predsednik Partizana Predrag Danilović, tokom koje je spominjao i Crvenu zvezdu, saopštenjem se oglasio i klub sa Malog Kalemegdana.

Da li je moguće da je Crvena zvezda opet kriva? Da li je moguće da neko pokušava da za sopstvenu nemoć ponovo optuži i u isti mah osudi Crvenu zvezdu. Da li je moguće da tako uspešan klub kako se predstavlja KK Partizan mts, ima tolike gubitke, i kada se radi o tako uspešnim kadrovima koji ga vode? Sudeći po onom što čelnici Partizana prezentuju javnosti za njih će uskoro KK Crvena zvezda biti kriva i za globalne klimatske promene. Jeftina demagogija u koju će malo ko da poveruje.

Ne radujemo se ničijoj nesreći, pa tako ni nesreći u koju je zapao KK Partizan, ali ne možemo da zaboravimo šta se sve dešavalo pre dve i više godina. Tada nismo primetili da se Partizan oglašavao u smislu razumevanja za probleme u kojima se našao KK Crevna zvezda. Naprotiv, njihovo oglašavanje je počelo onog trenutka kada su spoznali da je napravljen pravi koncept za finansijki oporavak KK Crvena zvezda i da će njihov večiti rival u budućnosti to i biti u pravom smislu te reči.

Ko je i koliko u prethodnom periodu bio državni projekat lako se može utvrditi kada se prezentiraju finansijska sredstva dobijena od strane države što je Zvezda i uradila a Partizan nažalost nije. Da kojim slučajem jeste ta večna tema na kojoj tako silno potenciraju predstavnici KK Partizan bila bi demistifikovana. Ali, oni to nikako ne žele i sigurni smo da to neće uraditi, jer brojke su kao dokazi neumoljive.

Rezultati Partizana su takvi kakvi su, a oni što nas raduje to je priznanje Danilovića da nikada nećemo biti isti. A, nikada nismo ni bili.

Crvena zvezda je jedan od najjačih brendova ove zemlje i nalazi se takođe u specifičnoj situaciji i ne kuka i ne moli i ne kleči da joj bilo ko pomogne. Ali, oduvek se zalagala da Zvezda ali i Partizan u ovoj državi imaju ravnopravan tretman. To je samo jedna u nizu naših razlika.

Čak i površnom analizom može se utvrditi ko je dao najviše reprezentativaca u svim selekcijama u ovoj zemlji u poslednjih petnaestak godina. A, mnogi od njih su istina završili ili su i sada u Partizanu.

Uopšte ne želimo na bilo koji način da odvlačimo pažnju javnosti od informacija vezanih za problem niti daljim polemikama da čelnicima KK Partizan mts oduzimamo dodtanu energiju, jer sada treba da se koncentrišu i pronađu rešenje za, kako sami kažu, katastrofalnu siutuaciju koju im sasvim sigurno nije napravila KK Crvena zvezda. Predsednik Partizana mts umeo je da neosnovano napadne Crvenu zvezdu, ali u svom izlaganju nije želeo da kaže kako je do finansijskih problema došlo. Kao da je u poslednjih desetak godina neki drugi Predrag Danilović vodio klub, a ne on lično. Ali, njihovi problemi, njihova briga.

Od države, grada i svih ostalih državnih institucija očekujemo ravnopravan tretman, a što se tiče priče oko toga ko je koja Crvena zvezda, to nam uz sva uvažavanja neće objašnjavati Danilović. Dokaz da smo u pravu je brojna publika koja dolazi na naše utakmice i naši verni navijači kojima se zahvaljujemo na podršci i razumevanju u ovom teškom periodu kroz koji zajedno prolazimo. Posebno im se zahvaljujemo što su u proteklih 12 godina stoički izdržali sve nepravde.

KK Crvena zvezda Telekom                                                            
Beograd, 26.06.2013.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter