0
Fudbal

Brazilci napunili mrežu Italijana

Objavljeno: 22.06.13 u 22:55

brazil-italija2

Večeras su odigrani mečevi 3. kola grupe A Kupa konfederacija u kojima je domaći Brazil savladao Italiju sa 4:2, dok je Meksiko bio bolji od Japana 2:1.

Brazilci su trijumfom protiv Brazila došli do maksimalnog učinka u grupnoj fazi takmičenja pošto su savladali sva tri protivnika pa će u polufinalu igrati protiv drugoplasirane ekipe iz grupe B (najverovatnije Urugvaj), dok će „azuri“ na Špance.

Domaća reprezentacija je u vođstvo došla golom Dantea u nadoknadi izgubljenog vremena u prvom poluvremenu, ali je Đakerini pogotkom u 51. minutu izjednačio na 1:1. Međutim, nije dugo trajao rezultatski egal pošto je Nejmar svojim trećim golom na ovom turniru u 55. minutu vratio prednost „kariokama“. Kada je Fred 11 minuta kasnije povisio na 3:1 mislilo se da je rešeno pitanje pobednika.

Tako nije mislio Kjelini koji je u 71. minutu pogodio mrežu Žulija Cezara iako se pre toga čuo zvižduk iz sudijske pištaljke. Naime, arbitar Irmatov želeo je da dosudi penal za Italiju, ali je na iznenađenje svih poništio svoju odluku i priznao je pogodak „azurima“, nakon čega su usledili protesti Brazilaca. Italijani su potom zagospodarili terenom, ali im se previše otvorena igra osvetila u 89. minutu kada je Fred svojim drugim golom stavio tačku na ovaj meč.

U meču koji je igran samo zbog ličnog prestiža odnosno koji nije imao rezultatski značaj Meksiko je savladao borbenu ekipu Japana. „Sombrerosi“ su golovima Ćićarita Ernandeza u 54. i 66. minutu, imali velikih 2:0, ali je rezultatsku neizvesnot u meč vratio Okazaki pogotkom u 86. minutu. Međutim to je bilo sve od Japanaca koji u preostalih 10 minuta (igrano šest minuta nadoknade) nisu uspeli da dođu do izjednačenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter