0
Košarka

Prvih 12 godina je najteže: Prvenstvo, Kup i ABA liga u vlasništvu Partizana

Objavljeno: 20.06.13 u 10:11

v235947p0

Košarkaši Partizana osvojili su već šest uzastopnih titula, svake godine stvarajući nov tim, ali tu nije kraj. Šta više, to je samo polovina neverovatnog niza.

Od ekipe koja je prošle godine bila šampion države i osvojila Jadransku ligu ostala su osmorica igrača, ali ni to nije zaustavilo četu Duška Vujoševića. Ponovo je ostvaren veliki uspeh u Evropi plasmanom među osam najboljih ekipa, a ovoga puta je pored dva pomenuta trofeja osvojen i onaj u nacionalnom kupu.

Partizan jednostavno nije imao premca. U polufinalu je s dve pobede pregazio Crvenu zvezdu, a u finalu se namerio na Hemofarm.

Bilo je to treća borba za titulu ova dva tima u poslednjih pet godina, a crno-beli su bili uspešniji u tri utakmice. Poslednju pobedu su ostvarili u Vršcu i to rezultatom 67:45 što na najbolji način oslikava dominaciju tima iz Humske.

Kada je Evroliga u pitanju Partizan je napravio korak dalje. Prve dve faze elitnog takmičenja uspešno su prebrođene, a onda je u osminifinala došao duel protiv španske Taukermike.

Španci su imali prednost domaćeg terena, što je bilo presudno budući da su obe ekipe slavile u svojim dvoranama i pobednik je odlučen na majstorici u Vitoriji. Sve u svemu, godina kakva se samo poželeti može u srpskim košarkaškim okolnostima.

Ekipa: Palasio, Tepić, Riznić, Kecman, Balaban, Borovnjak, Tripković, Veličković, Tapušković, Peković, Vitkovac, Đurković, Božić, Milošević, Vraneš. Trener: Duško Vujošević.

Sutra: 2009. godina – Najteža titula do sada

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter