0
Košarka

Prvih 12 godina je najteže: Drobnjakova trojka iz auta

Objavljeno: 19.06.13 u 10:26
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Punih devet godina bilo je potrebno košarkašima Partizana da zaigraju u top 16 fazi Evrolige. Poslednji put im je to pošlo za rukom 1998. godine kad su se treći put u klupskoj istoriji plasirali na Fajnal for u Barselonu.

Koliko god dobar deo nas bio protiv Jadranske lige i koliko god su se čelnici Partizana trudili da ne učestvuju u tom takmičenju, nikako se ne može opovrgnuti činjenica da se igranje s timovima iz bivše Jugoslavije višestruko isplatilo srpskom šampionu.

Imali su veliki broj kvalitetnih utakmica, iz tog kvaliteta su se pojedinačni potencijali lakše pretvarali u ekipnu snagu, pa je obezbeđen prolaz u drugi krug. U svojoj grupi B crno-beli su zauzeli šestu poziciju isperd Cibone i Olimpije, a u novoformiranoj grupi bili su četvrti iza CSKA i Olimpijakosa, ali ispred Huventuda.

Iste godine prvi put je osvojena već pomenuta Jadranska liga, a u finalu domaćeg šampionata savladana je Crvena zvezda rezultatom 3:1. Taj dvoboj ostao je upamćen po čuvenoj trojci Predraga Drobnjaka dve sekunde pre kraja prve utakmice, kad je Partizan pobedio 91:89.

Iz Zvezde su tada poručili da su partizanovci gepekovali sudije, nastao je veliki skandal, ali je u nastavku serije aktuelni šampion dokazao da je zaista kvalitetniji i sasvim zasluženo osvojio šestu uzastopnu titulu.

Ekipa: Tepić, Bogdanović, Kecman, Bakić, Borovnjak, Tripković, Veličković, Perović, Peković, Đurković, Drobnjak, Božić, Kamings, Micov. Trener: Duško Vujošević.

Sutra: 2008. godina – Prvenstvo, Kup i ABA liga u vlasništvu Partizana

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter