0
Košarka

Vujošević: Hoće da kazne mene i Čovića

Objavljeno: 14.06.13 u 14:33

Vujosevic-Covic

Trener košarakaša Partizana Duško Vujošević održao je  vanrednu konferenciju za medije na stadionu Partizana, a sve povodom blokade računa šampionu Srbije, ali i pokušaja da direktorijum Košarkaške lige Srbije kazni njega i Nebojšu Čovića zbog neprimerenog ponašanja tokom sezone.

„Povod je pokušaj realizacije scenarija o davanju vremenske kazne meni i Nebojši Čoviću od strane direktorijuma lige KLS. Jasni su nam predznaci, ovo kako se piše po novinama. Video sam po hitnosti listova i ostalih medijskih kuća koji su tražili da odmah naprave intervju samnom. Kreira se u javnosti da je zamalo izbegnut iscident zbog mene i Čovića“ – portal Telegraf.rs prenosi Vujoševićeve reči.

Iskusni stručnjak je potom objasnio u čemu je tačno problem između njega i Čovića.

„Prvo, naš sukob nije lične prirode iako je poprimio tu stranu, ja se borim za interese Partizana jer sam predsednik JSD i trener KK Partizan i to ne običan pošto imam mnogo titula. Samim tim imam obavezu za ponašanje, ali moram da štitim i klub i da objasnim da situacija nije u razmerama u kojima klub radi“ – kazao je Vujošević.

Potom se povela priča o finansijama.

„U Srbiji nije moguće dobiti novac iz privatnog sektora jer se država mršti na takve stvari. Sponzori traže da ne kažemo da nam daju novac da im država ne bi pravila problem.
Znam da je država u teškoj situaciji, ali ako ne pomaže kroz poreske olakšice privatnike koji pomažu Partizan ali i Crvenu zvezdu onda ovo nije država svih građana.“

Brzo se Vujošević vratio na eventualno kažnjavanje.

„Vidim da Čović kaže da bi meni trebalo stati na put i poziva državu da to uradi. Pa ja sam srećan što nisam uhapšen. Zna li neko njegovu funkciju? Predsednik kluba je njegov zet, a on je gazda. Šta njemu mogu da urade po pitanju kazne? Da mu zabrane da sedi u prvom redu? Da ne može da telefonom javlja šta treba da se radi? Zašto bi on bio kažnjen?“ – sasuao je niz pitanja trener Partizana.

A potom je Vujošević otkrio nešto što se do sada nije znalo.

„Već u Kragujevcu je Čović rekao da Zvezda mora da pobedi i van terena da bi osvojila trofej. Ja im čestitam na tom trofeju i načinu na koji su osvojili. On posle govori da je bio spreman da prekine treću utakmicu u finalu. Kad bi to uradio desili bi se incidenti, a ko bi bio kriv – on i ja! A on nema funkciju nikakvu u košarci. U sportu ima dosta napetosti i bez mene i Čovića. Navijači nisu ludi za Čovićem, a neće ni zbog mene neko da radi svašta“ – objasnio je Dule.

Trener Partizana je potom zatražio od države da njegovo klubu obezbedi makar pola budžeta u odnosu koliko ima Crvena zvezda (iako je za to zadužen menadžment kluba).

„Ja sam sa Čovićem ušao u sukob principijalno jer smatram da država mora da ima isti prncip prema Zvezdi i Partizanu. Jer Partizan ima više titula i armiju navijača. Ja sam rekao državnim organima da nam obezbede pola budžeta Zvezde i ja bih bio zadovoljan“ – završio je Vujošević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter