0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Vujošević malo o utakmici više o tenzijama

Objavljeno: 04.06.13 u 15:27
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaši Partizana će u sredu u prvom meču finalne serije plej-ofa igostiti večite rivale, ekipu Crvene zvezde. Bez obzira što su oba tima već ispunila primarni cilj, a to je plasman u Evroligu, trener crno-belih Duško Vujošević tvrdi da će se voditi velika borba za trofej prvaka države.

„Ovo finale se igra u drugačijim okolnostima. Oba tima ulaze u njega sa po jednim osvojenim trofejom i plasmanom u Evroligu, ali te činjenice ne umanjuju strast i želju da se rezultat potvrdi. Možda i zbog toga što smo ispunili ciljeve za ovu sezonu, nama je i manje stalo do ove titule, ali kada vidimo koliko je njima stalo, onda je i nama isto toliko“ – rekao je Vujošević na početku konferencije za medije.

Vujošević je kazao da se ekipa sportski spremala za finale, a da je morala da reaguje na „određene situacije“.

„Spremali smo se sportski, pravili smo specijale i korekcije prema protivniku, samo smo morali da reagujemo na izjave jedne osobe koja želi da bude glasnogovornik cele košarke. Želim mu stvarno da se stvari prenesu samo na teren i da samo lopta odlučuje. Partizan duguje 167 miliona dinara bez PDV-a i ono što dugujemo uplatićemo putem reprograma. Međutim, sigurno nećemo menjati ime i na taj način kriminalom i mahinacijama smanjiti dug na 2,5 odsto stvarne vrednosti“ – nastavio je Vujošević verbalni rat sa rivalima.

Vujošević je novinarima priznao i udeo Partizana u stvaranju takve tenzija.

„Mali Davis Bertans je čitao neko saopstenje i rekao: „Pa, ovo ima samo u Srbiji“. Pritisak na sudije postoji i s njihove i naše strane i od početka se vrši. Podsetiću da je sve krenulo od izjave „hvataćemo za gušu“. Treba strogo kažnjavati te izjave. Kada neko vrši pritisak normalno je da usledi naša reakcija. Trebalo bi sa svim tim da se prestane i bilo bi dobro da se stvari vrate u teren“ – jasan je iskuni stručnjak.

I pri kraju trener Partizna se malo osvrnuo i na sam teren odnosno predstojeći meč.

„Nema favorita, ali se nadam da ćemo mi osvojiti titulu, mada ne bi trebalo zaboraviti ni startne pozicije medija i navijača pred početak sezone. Ovi igrači su veoma, veoma kvalitetni, što će se videti, ali ja s ljudske strane nisam nikad trenirao bolje ljude. Oni su do sada primili samo pet plata zbog situacije u klubu, ali niko nikad nije postavio pitanje o tome i uopšte se ne priča.  Tako, sa strane gledano, neko može da pomisli i da je sve u redu. Naš protivnik je u velikoj prednosti što se tiče toga i to nije mala stvar“ – završio je Vujošević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter