0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Radonjić: Odlučivaće nijanse

Objavljeno: 04.06.13 u 13:40
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Pred crveno-belima nalazi se jedan od najvećih izazova ove sezone. U sredu, sa početkom od 19 časova, Crvena zvezda Telekom će gostovati večitom rivalu Partizanu, u prvoj utakmici finala Agroživ Superlige Srbije. Ovo će biti sedmi derbi ove sezone, a 221. duel crveno-i crno-belih u istoriji. Strateg Zvezde, Dejan Radonjić, izneo je svoja očekivanja pre narednog meča, ne štedevši komplimente za narednog rivala.

„Partizan je dominantno završio prvenstvo i u plejofu izborio plasman u finale uz odlične partije. Oni su ekipa sa velikim brojem reprezentativaca, kako stranih, tako i domaćih. Mi smo tokom domaćeg prvenstva i plej-ofa bili u dosta nezavidnoj poziciji uz kontinuitet problema koji su nas pratili od meča do meča. I ovog puta imamo velikih problema, jer je neizvestan nastup Borisa Savovića koji je pod temperaturom. Nadamo se da će svi ostali biti spremni i da ćemo uspeti da savladamo Partizan“ – počeo je priču trener Radonjić.

Večiti derbi je utakmica u kojoj nikada nema favorita, bez obzira na stanje sa povredama ili formom igrača. Naredni meč drugačije ne posmatra ni trener crveno-belih:

„Ja ne posmatram tako nijedan meč, pa ni ovaj duel. Mi razmisljamo da u finalu damo sve od sebe i zabeležimo maksimalan rezultat. Način na koji je Partizan odigrao u dosadašnjem delu Superlige i način na koji smo to mi uradili, to se sada sve zaboravlja“ – rekao je Radonjić, a zatim je odbio da iznese svoju prognozu za sutrašnji meč:

„Ne bih se bavio prognozama, iako je to dosta popularno. Odigrano je već dosta mečeva između Crvene zvezde i Partizana ove sezone. Ti mečevi su uvek posebni, može da se desi da odluče nijanse, a može i da bude potpuno drugačije. Mi razmišljamo samo kako ćemo sutra izgledati – istakao je trener Zvezde uz nadu da će se trend pobeda crveno-belih u mečevima kada je Partizan domaćin nastaviti.“

Ono što verovatno najviše zanima sve navijače Crvene zvezde je zdravstveno stanje kapitena Rakočevića. Iz tabora crveno-belih stižu dobre vesti jer Dejan Radonjić ističe da su izuzimajući Savovića svi 100 odsto spremni:

„Osim Savovića svi igrači su potpuno spremni. Nadam se da se ništa do sutra neće promeniti i da ćemo u najjačem sastavu izaći na parket.“

Poznato je da utakmice između večitih rivala rađaju nove heroje. Upitan da li se očekuje da tako bude i ovog puta, trener Crvene zvezde je rekao da se to može očekivati, ali da je ipak najbitniji krajnji rezultat, a zatim se osvrnuo na podatak da crveno-beli nisu podigli trofej namenjen šampionu države punih 15 godina:

„Mislim da u mečevima sa Partizanom, i to u borbi za titulu, ne treba dodatna motivacija. Svesni smo te činjenice, ona nam ne predstavlja teret jer je naš cilj jedino pobeda u sutrašnjem meču“ – zaključio je Dejan Radonjić.

Želja iz oba tabora je da sve utakmice finala proteknu u fer i korektnoj borbi, kako na parketu, tako i na tribinama. U tu svrhu, igrači Crvene zvezde Telekom i Partizana mts uključili su se u akciju Ministarstva omladine i sporta i pre početka utakmice nosiće majice sa sloganom “Budimo sportisti“ koja će predstavljati poziv na fer i sportsko navijanje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter