0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Subotić: Možemo da se revanširamo Belgiji

Objavljeno: 02.06.13 u 17:54
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Reperezentacija Srbije nastavlja pripreme u Sportskom centru FSS, u Staroj Pazovi. Pred „orlovima“ je još jedan veliki izazov u kvalifikacijama za SP 2014, gostovanje u Belgiji (7. jun, stadion „Kralj Boduen“, 20.45), protiv jakog i favorizovanog rivala.

Zbog suspenzije (parni kartoni) pravo igranja nema Matija Nastasić, a veliki teret defanzivne linije, u susretu u kojem Srbiji igra samo pobeda izneće Neven Subotić. Štoper Borusije iz Dormunda spreman je za duele sa Lukakuom, Bentekeom i ostalim udarnim iglama tima Marka Vilmotsa.

„Sezona jeste bila naporna ali bez obzira na sve još uvek imamo snage. Reprezentacija je veliki izazov i za susrete u nacionalom timu mora da postoji „rezerva“. Belgija jeste jak rival ali i mi imamo svoje šanse. U sportu se nikad ne zna, fudbal je takva igra da sve lako može da se okrene. Mi trenutno jesmo daleko od Brazila, ali ne bi bilo prvi put da se ekipa koja je maltene već otpisana trijumfalno vrati. I pored toga što nas je na „Marakani“ ubedljivo savladala, Belgija nas nije nadigrala, možemo da se revanširamo“ – počinje priču Subotić.

Odbrana Srbije će i u Briselu biti promenjena u odnosu na prethodne kvalifikacione duele.

„Nastasić jeste važan šraf našeg tima, ali i Rajković i Biševac mogu mnogo. Igraju u vrhunskim klubovima i siguran sam da će bez obzira ko istriči na teren posao u defanzivi biti odrađen na pravi način. Imamo dovoljno vremena da se uigramo. Svaki reprezentativac željno iščekuje šansu.“

Da li su se slegli utisci posle dramatičnog finala LŠ i šokantnog poraza od Bajerna?

„Trebalo mi je nekoliko dana da shvatim šta se desilo. Dali smo sve od sebe, odigrali dobar meč, ali na kraju je Roben pogodio i svoj tim zasluženo odveo do pobede. Sve to ostaje iza mene, preboleo sam neugodan poraz i potpuno sam fokusiran na obaveze u reprezentaciji“ – završava priču Neven Subotić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter