0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Maksimović nezadovoljan napušta Zvezdu

Objavljeno: 27.05.13 u 15:43
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Svoju oproštajnu utakmicu u crveno-belom dresu Nikola Maksimović odigrao je juče u Novom Sadu. Za godinu i po dana provedenih u Crvenoj zvezdi, mladi defanzivac mnogo toga preturio je preko glave. Na ličnom primeru uverio se u sve surovosti sportskog profesionalizma i činjenice da je linija između junaka i tragičara veoma tanka.

„Nažalost, tako je. Odlazim iz Zvezde nezadovoljan ostvarenim na sportskom planu. Izuzev jučerašnje utakmice protiv Vojvodine u proteklih šest meseci gotovo da nisam uopšte igrao. Žao mi je što „ocena“ mog boravka u klubu nije viša, odlazim bez titule i zbog toga mi je najžalije. Fudbaler koji nije osvojio titulu u Zvezdi, kao da nije ni igrao. Mnogo se toga oko mene izdešavalo u ovoj sezoni“ – ističe rođeni Bajinobaštanin.

Tokom boravka u Ljutice Bogdana, Maksimović je bio deo najbolje odbrane u srpskom prvenstvu i zajedno sa Duškom Tošićem činio je najbolji defanzivni tandem. Međutim, stvari su se brzo promenile, pojavile su se brojne špekulacije vezane za njegov status u najtrofejnijem srpskom klubu od kojih neke ni samom Nikoli nisu bile jasne. I pored toga, za Maksimovića igranje za crveno-bele uvek je predstavljalo čast.

„Obeležio me je kiks u poslednjem kolu jesenje polusezone. Napravio sam kardinalnu grešku i procenu situacije, za to nemam opravdanje, ali sigurno da to nisam učinio namerno. Video sam nešto što niko drugi u tom trenutku nije. Najviše me boli što se to desilo u Zvezdi, jer ovo je moj klub, zbog kojeg sam i počeo da treniram fudbal maštajući da ću jednog dana obući crveno-beli dres“ – naglašava Maksimović i dodaje:

„Bez obzira na sva dešavanja, Marakanu ću uvek smatrati svojom kućom. Ispunio sam dečački san, igrao derbi, osvojio jedan trofej i voleo bih da se jednog dana ponovo vratim u Zvezdu i tu završim karijeru“ – ne ostavlja dilemu sada već bivši igrač crveno-belih.

Ipak, do kraja Nikoline karijere ima još mnogo godina s obzirom da će tek krajem novembra proslaviti 22. rođendan. Nakon kratkog odmora, sledi potraga za novim klubom u kome će visoki štoper nastaviti karijeru.

„Napraviću predah od nekoliko dana, a onda kada počne prelazni rok, zajedno sa agencijom koja me zastupa, verujem napraviti najbolji izbor za mene u ovom trenutku. Mlad sam i najvažnije mi je da igram. Za sada, koliko znam, nema konkretnih ponuda, tako da ne znam gde će me život i fudbal odvesti u narednom periodu“ – poručio je za kraj Nikola Maksimović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter