0
Fudbal

Ćurčić: Očekuju nas ozbiljne provere

Objavljeno: 27.05.13 u 16:29

Radovan-Curcic

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije održana je konferencija za novinare pred prijateljske mečeve sa Bosnom i Hercegovinom (Tuzla, 04. jun, 17.00), odnosno Grčkom (Atina, 07. jun, 18.30). Na spisku selektora Radovana Ćurčića nalaze se imena 24 reprezentativca rođena posle 1. januara 1992. godine. Okupljanje reprezentacije ispod 21 godine, planirano je za sutra u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

„Pred nama je jedno od retkih dužih okupljanja. Imamo 12 zajedničkih dana za rad i adekvatnu pripremu za ono što nas očekuje u septembru. Igramo dve utakmice sa kvalitetnim protivnicima. Prva utakmica je protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je u fazi stvaranja tima kao i mi, i po utakmicama koje su igrali u martovskom, odnosno novembarskom terminu, videlo se da se radi o dosta ozbiljnoj ekipi . Zatim na red dolazi druga provera protiv Grčke. Već se unapred zna da ćemo igrati protiv selekcije igrača rođenih 1993. godine koji su zvanično vicešampioni Evrope za u konkurenciji igrača ispod 19 godina. Oni će sa tim timom nastupiti i na Svetskom prvenstvu koje se igra u Turskoj, tako da nas očekaju dve ozbiljne provere.“

Govoreći o kandidatima za predstojeće utakmice, selektor Ćurčić je rekao:

„Nedostaju četiri igrača koje smo imali u martovskom okupljanju. Opravdano izostaje Aleksandar Mitrović koji će nastupiti za A selekciju, zatim Đurđević koji će biti deo selekcije igrača rođenih 1994. godine u drugom krugu kvalifikacija za prvenstvo Evrope. Treći igrač je Luka Milunović, koji je posle snimaka dobio zabranu lekara da igra i mi nismo hteli da rizikujemo sa njim. Još jedan igrač koji neće putovati je Andrej Mrkela, za koga svi u reprezentaciji imamo visoko mišljenje, ali koji nije imao zapaženu minutažu u svom klubu. Na spisku se nalazi jedan igrač više nego što je planirano. Imamo problem konkretno sa Pešićem koji ima danas snimanje zbog lakše povrede koju je zadobio u minulom periodu. Ja sam optimista što se njega tiče i smatram da će se vratiti u tim. Poznato je i da Petković nije igrao na poslednjim utakmicama zbog povrede, ali se uspešno oporavio i vratio se u trenažni proces. Ne želimo da rizikujemo i da ostanemo pred susret sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine bez još nekog igrača, što bi stvorilo dodatni problem u trenažnom procesu. Postoji mali problem kod Pantića, koji je imao povredu kolena, ali će najverovatnije biti spreman da zaigra. To su razlozi zbog kojih je spisak u poslednjem trenutku proširen za jednog igrača“ – objasnio je Ćurčić.

Povratnici u reprezentaciju su Poletanović i Trujić, a novi igrači u timu su Pešić, Stoiljković i Kostić.

„Sa njima ćemo pokušati da nadoknadimo to što smo ostali bez napadača, Mitrovića, Đurđevića i Milunovića. Pešić je poznat svima, jer se radi o igraču koji je nastupao za našu selekciju na Prvenstvu Evrope za igrače mlađe od 19 godina u Rumuniji. Stoiljković se nametnuo svojim igrama u Prvoj ligi Srbije, kao jedan od najefikasnijih strelaca. Na kraju, još jedan igrač koji se izborio za minutažu je Kostić, koji je dugo igrao za drugi tim Groningena, međutim u završnici sezone se izborio da zaigra na utakmici protiv Tventea u kvalifikacijama za Ligu Evrope.“

Iako je reč o prijateljskim mečevima, cilj je postavljen kao da se radi o takmičarskim izazovima…

„Naš prevashodni cilj je da junski termin iskoristimo što kvalitetnije jer je u pitanju završnica sezone i igrači su željni odmora. Međutim, reprezentativne obaveze nas obavezuju da narednih 12 dana iskoristimo kako bi održavali koncetraciju za naredne duele. Smatramo da su igrači psihološki sposobni da izdrže ovakav tempo. Moram da napomenem da imamo odličnu saradnju sa selektorom A selekcije , Sinišom Mihajlovićem. Obavili smo dosta razgovora gde smo razmatrali taktiku i model igre za predstojeće mečeve. Radimo na tome da igrače pripremimo za A selekciju, kako bi mogli da odgovore svim njenim zahtevima“ – rekao je selektor „orlića“, Radovan Ćurčić.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Nikola Perić (Hajduk Kula), Đorđe Lazović (Javor), Marko Dmitrović (nema klub)

Odbrana: Marko Petković (OFK Beograd), Nikola Aksentijević (Vitese), Uroš Ćosić (Peskara), Uroš Spajić (Crvena zvezda), Uroš Vitas (Rad), Lazar Ćirković (Rad), Aleksandar Pantić (Crvena zvezda), Slobodan Lazić (Hajduk Kula)

Sredina terena: Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Goran Čaušić (Eskišehirspor), Nemanja Radoja (Vojvodina), Darko Brašanac (Partizan), Miloš Jojić (Partizan), Marko Poletanović (Vojvodina), Aleksandar Kovačević (Spartak Zlatibor Voda), Filip Kostić (Groningen), Filip Malbašić (Hofenhajm), Nikola Trujić (Napredak Kruševac)

Napad: Đorđe Despotović (Spartak Zlatibor Voda), Nikola Stoiljković (Čukarički), Aleksandar Pešić (Šerif)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter