0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Velika pobeda Partizana

Objavljeno: 18.05.13 u 21:49
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Fudbaleri Partizana pobedom u 144. večitom derbiju nad Crvenom zvezdom od 1:0 gotovo da su osvojili šestu uzastopnu titulu, pošto na dva kola pre kraja prvenstva imaju velikih 5 bodova više od večitog rivala.

Do pobede su crno – beli stigli zahvaljujući golu Jojića u 90. minutu iz slobodnog udarca. A realno igrači Partizana mogli su znatno ranije da stignu do trijumfa.

DERBY_22

Mitrović je imao tri ili četiri sjajne šanse, Marković jednu, a većinu njih crno – beli stvorili su u drugom poluvremenu. Rašović je odlučio da u prvom delu utakmice prepusti inicijativu protivniku ali izabranici Sa Pintua to nisu znali da na pravi način iskoriste, pa sem sjajnog pokušaja Kasalice u 14. minutu kada je zatresao prečku, crveno – beli nisu stvorili ozbiljniju šansu na utakmici.

„Sve je impresivno. Od ambijenta, navijača koji su bili naš 12 igrač. Ostaje i da matematički overimo titulu. Ovo nije bila obična utakmica. Bili smo oprezniji u prvom, ali smo se korigovali i u drugom poluvremenu odigrali na način na koji Partizan mora da igra. Drugo poluvreme je model naše igre.“ rekao je posle meča trener crno – belih Vuk Rašović.

Njegov kolega Rikardo Sa Pintu nije krio razočaranje posle utamice.

„Težak poraz, imali smo ambicije ali nismo uspeli. Verovali smo, ali smo na utakmici imali pehove, počevši od povrede Lazovića. Oni su imali bolje šanse u drugom poluvremenu. Rizikovali smo na kraju ali nismo uspeli.“ rekao je Sa Pintu.

Drugo poluvreme potpuno je pripalo crno – belim koji su preuzeli inicijativu i kontrolisali igru, pa je usledila već pomenuta serija šansi. Na kraju sasvim zaslužena pobeda Partizana, koga sada samo čudo može da odvoji od 25. titule u istoriji kluba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter