0
Evropske lige

Šalke obezbedio kvalifikacije za LŠ, Fortuna u Cvajti

Objavljeno: 18.05.13 u 17:43

Salke

Poslednje kolo Bundeslige donelo je dosta uzbuđenja na utakmicama širom Nemačke. Fudbaleri Šalkea obezbedili su učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne sezone, dok se u niži rang pored davno prežaljenog Grojter Firta seli i Fortuna.

Šalke je došao do pobede nad direktnim rivalom za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone ekipom Frajburga rezultatom 2:1. Gosti iz Gelzenkirhena su u vođstvo došli golom Džulijana Drekslera u 20. minutu. Džonatan Šmid je Frajburgu doneo izjednačenje u 54. minutu, a Džulijan Šuster u 57. minutu iz jedanaesterca donosi Šalkeu tri važna boda. Frajburg će sledeće sezone predstavljati Nemačku u Ligi Evrope.

Pobedom nad poslednjeplasiranim Grojter Firtom od 3:1 Augzburg je obezbedio igranje u najjačem nemačkom takmičenju i sledeće sezone. Golove za Augzburg su postigli Verner u 30, Kalsen-Breker u 55. i Dong-Won Ji u 74. minutu. Jedini pogodak za ekipu u kojoj je od prvog minuta nastupao Nikola Đurđić postigao je Trinks u 62. minutu.

Pobedom nad finalistom Lige šampiona Borusijom u Dortmundu Hofenhajm je sebi obezbedio mesto u plej-ofu za opstanak u Bundesligi. U meču punom uzbuđenja Hofenhajm je slavio sa 1:2. Borusija je povela golom Levandovskog u 6. minutu. Salihović je izjednačio u 77. minutu iz penala. Samo tri minuta kasnije direktan crveni karton dobio je golman milionera Vajdenfeler koji je skrivio jedanaesterac, a sa bele tačke ponovo je bio precizan Salihović koji je svom timu doneo veliku radost.

Fortuna je glatko izgubila u Hanoveru sa 3:0 i tako ispala iz lige. Golove za Hanover su postigli Diuf u 36. minutu i Ya Konan u 61. i 76. minutu.

Ajntraht i Volsburg su podelili bodove odigravši 2:2. Ekipa iz Frankfurta je obezbedila sebi učešće u Ligi Evrope naredne godine. Volsburg je poveo golovima Polaka i Dijega, a Ajntraht je došao do boda preko Mejera i autogolom Rodrigeza.

Kiša golova viđena je na meču Borusije i Bajerna u Menhengladbahu. Bajern je slavio sa 3:4, a strelci su bili Martinez, Riberi 2 i Roben, dok su se za Menš u listu strelaca upisali Štrancl, Hanke i Nordfajt.

Dosta golova viđeno je i na meču Štutgarta i Majnca koji su odigrali nerešeno 2:2. Golove za Štutgart postigli su Vetklo i Boka, a za Majnc Ede i Miler.

Nirnberg je savladao Verder sa 3:2 golovima Nilsona, Poltera i Pekarta, a za ekipu iz Bremena strelac oba gola bio je De Brujne.

Leverkuzen je do pobede nad HSV u Hamburgu došao golom Štefana Kisling u 90. minutu.

Šampion Nemačke je Bajern iz Minhena, a sa njim u Ligu šampiona naredne sezone idu Boruija iz Dortmunda i Bajer Leverkuzen, dok će Šalke kroz kvalifikacije pokušati da dođe do evropske elite. Nemačku će u Ligi Evrope predstavljati Frajburg i Ajntraht, a u niži rang se sele Fortuna i Grojter Firt. Opstanak u Bundesligi pokušaće da izbori i Hofenhajm koji će morati u plej-of.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter