0
Evropske lige

Atletiko osvojio Kup kralja posle produžetaka

Objavljeno: 18.05.13 u 00:13

Atletico

Fudbaleri Atletiko Madrida pobednici su španskog Kupa kralja pošto su u finalu na Santjago Bernabeu savladali gradskog rivala Real Madrid sa 2:1 nakon produžetaka. Real je poveo golom Ronalda u 14. minutu, Dijego Kosta je izjednačio u 35, a pobedu „jorgandžijama“ doneo je Miranda u 98. minutu.

Real je poveo u 14. minutu kada je posle kornera koji je izveo Mesut Ozil najviši u skoku bio Kristijano Ronaldo i glavom poslao loptu u mrežu gradskog rivala. Atletiko je iskoristio priliku i izjednačio u 35. minutu kada se Falkao odlično oslobodio svojih čuvara na sredini terena i proigrao Dijega Kostu koji je sa ivice kaznenog prostora uputio oštar udarac i savladao Dijega Lopeza. U završnici prvog poluvremena sjajnu priliku imao je Mesut Ozil koji nije imao sreće jer je lopta pogodila stativu.

U nastavku susreta Real je u 61. minutu bio u sjajnoj prilici da ponovo dođe do vođstva. Ronaldo je uputio loptu u srce šesnaesterca Atletika gde se nalazio Benzema koji je kroz šumu protivničkih fudbalera uspeo da šutira, ali je pogodio stativu. Lopta se odbila do Ozila koji se fintom oslobodio čuvara i šutirao, a loptu sa gol linije je izbacio Huanfran. Fudbaleri kraljevskog kluba pogodili su još jednom okvir gola. Ronaldo je u 68. minutu iz slobodnog udarca lukavo šutirao po zemlji, ispod živog zida, ali je pogodio stativu. Glavni sudija meča isključio je u 76. minutu trenera Reala Žozea Murinja koji je protestovao zbog jedne sporne situacije.

U regularnom delu meča nije više bilo promena, pa su usledili produžeci. Odličnu šansu propustio je Dijego Kosta koji je dobio sjajnu loptu od Kokea u 95. minutu. U situaciji jedan na jedan golman Reala je izašao kao pobednik. Samo tri minuta kasnije Atletiko je došao do vođstva. Koke je sjajno centrirao na prvu stativu, a Miranda je sa pet metara sproveo loptu glavom u mrežu. Real je propustio odličnu priliku da poravna rezultat u 109. minutu. Di maria je probio po levoj strani uputio oštar centaršut u sredinu šesnaesterca gde je Mesut Ozil neometan šutirao, ali je sjajno intervenisao Tibu Kurtoa. U 115. minutu Ronaldo je dobio direktan crveni karton zbog neopreznog starta, a onda je usledila gužva između fudbalera dve ekipe, kako na terenu, tako i van njega. Sve se brzo smirilo, Real je do kraja pokušao da dođe do izjednačenja, ali nisu uspeli, pa je crveno-beli deo Madrida mogao da počne da slavi osvajanje 10. pehara namenjenog pobedniku Kupa kralja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter