0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Milijaš i Kasalica: Važna pobeda

Objavljeno: 11.05.13 u 22:31
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su osmu uzastopnu pobedu savladavši minimalnim rezultatom ekipu OFK Beograda. Tim sa Karaburme pokazao se kao izuzetno neugodan rival, ali su crveno-beli zahvaljujući golu Milijaša iz jedanaesterca, iz trećeg pokušaja ove sezone savladali OFK Beograd.

Najstrožoj kazni prethodio je prekršaj nad Filipom Kasalicom, nakon čega je loptu na kreč namestio kapiten Nenad Milijaš, i sigurnim udarcem savladao Lukača i tako produžio neizvesnost kada je u pitanju šampionat Srbije.

„Ovo je veoma važna pobeda koju smo ostvarili teže nego što smo očekivali. Ne mislim da nam je u glavi bio najveći rival, i da smo zbog toga odigrali slabiji meč, već su za to glavni razlog igrači našeg današnjeg protivnika. Čestitam im na odličnoj partiji koju su prikazali, i pored toga što su igrali sa podmlađenim sastavom, pokazali su da imaju kvalitet, i da umeju da igraju fudbal“ – rekao je Milijaš.

Za sedam dana, na stadionu crno-belih igra se najverovatnije susret koji će odlučiti ko će prvi proći kroz cilj u ovogodišnjoj šampionskoj trci.

„Derbi kao derbi uvek sa sobom nosi veliku draž i rivalitet. Slažem se da je to izuzetno bitna utakmica, ali ne i najvažnija jer nas posle duela u Humskoj očekuju još dva teška rivala. Sigurno je da će tim koji se bude radovao sledeće nedelje biti u velikoj psihološkoj prednosti i bliži naslovu prvaka, ali prvenstvo neće biti rešeno sledeće nedelje. Crno-beli imaju dva boda više od nas, igraju na domaćem terenu, zbog čega su blagi favoriti, međutim mi imamo svoje kvalitete i možemo da pobedimo“ – zaključio je Milijaš.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Penalu iz koga je Crvena zvezda postigla odlučujući pogodak prethodio je faul defanzivca „romantičara“ nad napadačem crveno-belih Filipom Kasalicom.

„Ne želim da komentarišem suđenje, ali kod situacije kada je sudija svirao penal, ne vidim ništa sporno. Ne bih se bavio time, kao što nisam ni ranije. Verujem da bismo i da sudija nije pokazao na belu tačku, uspeli da rešimo meč u svoju korist. Utakmice pre i posle derbija su uvek najteže, i koliko se god trudili i pripremali, izuzetno je teško psihološki ne razmišljati o večitom rivalu, naročito u situaciji kada taj meč može da odluči šampionat“ – reči su Kasalice.

Hitronogi krilni napadač pretrčao je danas dosta i vodio veliku bitku tokom čitave utakmice sa odbrambenim fudbalerima OFK Beograda.

„Ušli smo u utakmicu sa željom da što pre agresivnošću dođemo do šanse i pogotka. Nismo uspeli u tome jer smo ispred sebe imali izuzetno organizovanog protivnika, koji je, iako je došao u podmlađenom sastavu, prikazao odličnu igru. Najvažnije je da smo pobedili, i da u dobrom raspoloženju možemo da se spremamo za poslednja tri kola. Sledeće subote gostujemo večitom rivalu, igra se derbi koji je praznik fudbala u našoj zemlji i očekujem odličnu utakmicu i naravno našu pobedu“ – reči su Filipa Kasalice.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter