0
Evropske lige

Ferguson ide u penziju!

Objavljeno: 08.05.13 u 10:38

Sir-Alex-Ferguson5451

Mediji na „Ostrvu“ bruje! Ser Aleks Ferguson posle 27 godina provedenih na klupi Mančester Junajteda na kraju sezone odlazi u penziju. On će preuzeti ulogu Direktora i Ambasadora kluba.

„Odluku da se penzionišem doneo sam posle mnogo razmišljanja. Sada je pravo vreme. Bilo mi je važno da organizaciju ostavim u najačem mogućem stanju i verujem da sam u tome uspeo. Kvalitet ovog šampionskog tima i balans godina unutar njega, daje garanciju za kontinuitet uspeha na najvišem nivou i klubu pruža svetlu budućnost.

Naši trening centri su među najboljim u svetu i naš dom Old Traford je najbolji stadion na svetu. Gledajući unapred, drago mi je da preuzemem funkciju Direktora i Ambasadora kluba. Sa ovim aktivnostima pored mojih mnogih interesovanja, radujem se budućnosti.

Zahvaljujem se porodici, pre svega supruzi Kejti koja je bila ključna ličnost u mojoj karijeri. Igračima i stručnom štabu, kako onima iz prošlosti tako i sadašnjim želim da zahvalim na neverovatnom nivou profesionalizma i posvećenosti kojima su omogućili da stvorimo neke nezaboravne trenutke.“ rekao je ser Aleks Ferguson.

Ferguson je na Old Traford došao 1986. godine i sa „đavolima“ je osvojio 49 trofeja. U svojoj kolekciji ima 13 šampionata, 5 puta osvojio je FA Kup, Komjuniti/Čeriti šild podizao je 10 puta, ima osvojene dve Lige šampiona, jedan Kup pobednika kupova, jedan evropski Superkup, i po jednom je osvojio Interkontinentalni kup, odnosno Svetsko klupsko prvenstvo.

Ko će najverovatnije naslediti Fergija na klupi Junajteda pročitajte ovde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter