0
Evropske lige

Zenit traži ponavljanje meča sa Dinamom

Objavljeno: 07.05.13 u 14:12

sunjin-petarda

Arbitražni sportski sud u Lozani ipak će razmotriti žalbu Zenita uloženu povodom kazne koju je taj klub zaradio u novembru prošle godine na posle utakmice sa moskovskim Dinamom.

Meč koji je igran u Moskvi prekinut je u 36. minutu pri vođstvu Dinama od 1:0 kada je jedna petarda koja je doletela sa tribine na kojoj su bili smešteni gostujućo navijači pogodila golmana domaćih Antona Šunjina. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Rusije registrovala je utakmicu službenim rezultatom u korist Dinama, a Zenit je pored toga morao da plati novčanu kaznu od oko 30.000 evra.

Zenit insistira da utakmica bude ponovljena ili nastavljena od trenutka prekida, a da li će se to i desiti ostaje nam da sačekamo i čujemo odluku Arbitražnog suda.

Podsećamo da klub iz Sankt Peterburga tri kola pre kraja Premijer lige Rusije ima tri boda manje od prvoplasiranog moskovskog CSKA, a ukoliko bi utakmica sa Dinamom bila ponovo odigrana šanse Zenita da se domogne nove titule znatno bi skočile.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter