0
Ostali sportovi

Lučić vodio Boston do pobede u Torontu

Objavljeno: 07.05.13 u 09:48

lucic-boston-bruins

Prethodne večeri odigrana su četiri meča plej-ofa NHL lige. Boston je uspeo da vrati brejk u duelu sa Torontom, dok su na preostale tri utakmice trijumfe upisale domaće ekipe.

Bruinsi su već u prveom periodu preko Mekvejda došli do prednsoti, da bi je u drugoj trećini uvećali na čak tri gola razlike pogocima Peverlija, Hortona i Pejla, dok je Gardiner samo uspeo da smanji na 2:1. Početkom poslednje deonice Kesel je vratio nadu domaćim navijačima, da bi konačnih 5:2 postavio Krejči na nešto više od minut pre kraja meča. Milan Lučić je bio jedan od najboljih aktera pošto je učestvovao u tri akcije kod pogodaka Bostona došavši tako do šest asistencija u plej-ofu.

U utakmici punoj preokreta Rendžeri su upisali prvi trijumf u seriji sa Kepsima. Poveli su gosti preko Bekstroma, izjednačio je Bojl, da bi Brašard početkom drugog perioda doneo prednost domaćem timu. Grin je ponovo poravnao krajem druge trećine. Ašam ponovo donosi prednost Njujorku, Bigl izjednačuje na 3:3, a pobedu domaćem timu doneo je Derek Stipan u 54. minutu.

Golom Demijana Branera u 76. minutu Detroit je došao do izjednačenja u seriji sa Anahajmom, koji je dva puta vodio u meču odigranom u Mičigenu (Beleski i Stekel), ali je domaći tim dva puta uspevao da dođe do izjednačenja preko Smita i Dacjuka.

Nerešeno je i u seriji Los Anđeles Kingsa i Sent Luis Bluza i to posle velikog preokreta u poslednjoj deonici. Vodili su gosti 2:0 posle prve deonice golovima Beksa i Ošija, ali su Karter i Pener već do prvog odmora uspeli da vrate rezultatsku neizvesnost u meč. Drugim pogotkom Ošija Sent Luis je dobio drugu trećinu, ali je najpre Anžej Kopitar izjednačio na 3:3, a Džastin Vilijams postavio konačnih 4:3 u 49. minutu meča.

Rezultati:
Toronto – Boston 2:5 (1:2 u pobedama)
Njujork Rendžers – Vašington 4:3 (1:2)
Detroit – Anahajm 3:2 (2:2)
Los Anđeles – Sent Luis 4:3 (2:2)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter