0
Košarka

Durent ukrotio Grizlije

Objavljeno: 05.05.13 u 21:53

durent-oklahoma-memfis.jpg

U više nego uzbudljivom meču košarkaši Oklahome su zabeležili prvu pobedu u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije pošto su pred svojim navijačima savladali Memfis sa 93:91 (14:16, 33:30, 17:27, 29:18).

Ušao je oslabljeni Tander (Rasel Vestbruk završio sezonu zbog povrede) u poslednju četvrtinu sa čak devet poena zaostatka, ali je onda na scenu stupio neverovatni Kevin Durent koji je u poslednjoj deonici postigao 12 od svojih 35 poena, a pored toga imao je 15 skokova i šest asistencija.

Pogotkom Marka Gasola na 67 sekundi pre kraja Grizliji su došli do prednosti od 90:87, ali je Durent najpre dvojkom smanjio prednost gostiju, da bi posle promašaja Tajšona Prinsa u narednom napadu još jednim pogotkom vratio prednost na stranu Tandera. Usledio je još jedan promašaj Memfisa, tačnije Marka Gasola, da bi Redži Džekson pogocima sa linije za slobodna bacanja stavio tačku na ovaj meč.

Pored fenomenalnog Durenta u domaćem timu dvocifren učinak imali su Kevin Martin koji je postigao 25 poena i Redži Džekson sa 12. U ekipi Memfisa briljirali su Mark Gasol sa 20 poena i devet skokova odnosno zak Rendolf koji je uz 18 poena imao i 10 uhvaćenih lopti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter