0
Evrokupovi

Finale Čelsi – Benfika

Objavljeno: 02.05.13 u 23:05

luiz

U finalu Lige Evrope igraće Čelsi i Benfika!Čelsi je sačuvao prednost rotiv Bazela iz prvog meča od 2:1, a slavili su i na Stamford Bridžu sa 3:1, dok je Benfika uspela da nadoknadi 0:1 iz Istanbula i pobedom na Lužu od 3:1 prođe u finale.

Sjajan meč viđen je u Lisabonu, a Benfika je nadoknadila 0:1 iz Istanbula i pobedom od 3:1 došla do finala Lige Evrope. Posle 23 godine Benfika će igrati u finalu jednog evropskog takmičenja, mora se reći, potpuno zasluženo. Sve je počelo sjajno za domaći tim, pošto je Niko Gaitan u 9. minutu pogodio za vođstvo od 1:0, ali je usledila odluka arbitra Lanoja u 23. minutu da dosudi penal za Fener zbog igranja rukom Garaja. Problem je u tome što je lopta koju je psolao Kajt išla ka Musi Sou koji je bio u ofsajdu, ali pomoćnik nije podigao zastavicu. Loptu je na belu tačku stavio Dirk Kajt i pogodio za 1:1. Od tog momenta padali su igrači Benfike kad god su stigli u kaznenom prostoru Fenera, ali penal nisu dobili.

Ipak, i bez penala su došli do pobede od 3:1, a junak je bio Oskar Kardozo koji je postigao oba gola do kraja meča. Prvo je pogodio u 35. minutu, a zatim i u 66. a asistencije su upisali Perez i Luizao. Nemanja Matić je odigrao svih 90 minuta i kao po običaju je bio sjajan.

Čelsi nije dobro odigrao prvo poluvreme protiv Bazela i u samom finišu prvog dela primili su gol, sjajnu akciju Nenija i Štokera završio je Salah i matirao Čeha. Ali u poluvremenu su igrači Čelsija shvatili da je vrag odneo šalu i da im se može desiti da ispadnu, pa su za samo devet minuta sve rešili. U 50. minutu je izjednačio Fernando Tores posle odličnog udarca Frenka Lamparda, a u 52. plavci su već vodili. Mozes je ostavio loptu Toresu, koji je pokušao da šutira, lopta se odbila od igrača Bazela došla do Mozesa koji je uz mnogo sreće postigao gol.

A onda smo videli jedan od najlepših golova ove sezone, u 59. minutu Lampard je ostavio loptu Davidu Luizu koji je natrčao i levom nogom sa preko 20 metara pogodio rašlje za konačnih 3:1 i plasman Čelsija u finale. Rafa benitez je majstor za kup takmičenja i to je još jednom pokazao.

Videćemo da li Čelsi može i drugu sezonu u nizu da dođe do evropskog trofeja, 15. maja ih čeka Benfika na Amsterdam areni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter