0
Košarka

Lejkersi i Baksi počišćeni

Objavljeno: 29.04.13 u 09:06

hauard-dankan

Pored utakmice između Bostona i Njujorka prethodne noći odigrane su još tri utakmice plej-ofa u NBA ligi. Majami je okončao seriju sa Milvokijem baš kao i San Antonio koji je počistio Lejkerse, dok je u duelu Golden Stejta i Dnvera došlo do izjednačenja.

Bez ikakvih problema Majami je i u četvrtom meču protiv Milvokija ostvario trijumf i plasirao se u polufinale Istočne konferencije gde će igrati protiv boljeg iz duela Bruklina i Čikaga. LeBron Džejms sa 30 poena bio je najefiksaniji akter meča, Rej Alen je dodao 16, Judonis Haslem 13, a Kris Boš 10 poena za Majami. Na drugoj strani u domaćem timu Monte Elis je upisao 21 poen, a dvocifren učinak su imali jop Majk Danlivi Junior sa 17 i Džej Džej Ridik sa 10 poena.

Sparsi su sa metlom došli u Los Anđeles i metlu su upotrebili protiv Lejkersa koji opravdanje mogu da pronađu u velikom broju povređenih igrača među kojima su Kobi Brajant i Stiv Neš. I u drugom meču u Stejpls centru gosti su zabeležili ubedljivu pobedu predvođeni odličnim Tonijem Parkerom koji je postigao 23 poena, a pored njega istakli su se Bler i Leonard sa po 13 odnono Nil i Dankan sa po 11 poena. Kod Lejkersa najbolji je bio Pau Gasol koji je ubacio 16 poena, Gudelok je dodao 14, Džejmison 12, a Duon 11 poena. San Antonio će u polufinalu Zapadne koferencije igrati protiv boljeg iz duela Golden Stejta i Denvera.

A svim ljubiteljima košarke svakako je drago što ćemo gledati još najmanje dve utakmice između ova dva tima pošto su Voriorsi uspeli da izjednače u ovoj seriji na 2:2 u još jednoj utakmici sa velikim brojem poena. Ponovo je blistao Stefan Kari koji je ubacio 31 poen za domaći tim, a pored njega još pet igrača Voriorsa je imalo dvocifren učinak. Kod gostiju je najefikasniji bio Taj Loson sa 26 poena, a pored njega istakao se i Andre Igudala sa 19.

Rezultati:
Boston – Njujork 97:90 (3:1)
Milvoki – Majami 77:88 (0:4)
Los Anđeles Lejkers – San Antonio 82:103 (0:4)
Golden Stejt – Denver 115:101 (2:2)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter