0
Evrokupovi

Tri srpska fudbalera u borbi za trofej

Objavljeno: 25.04.13 u 11:53

ligaevrope-trofej-lopta

Ovosezonsko izdanje Lige Evrope ulazi u samu završnicu u kojoj ćemo gledati po jedan engleski, švajcarski, turski i portugalski klub. Večeras sa početkom od 21.05 sati na programu su prvi polufinalni dvoboji u kojima će Bazel ugostiti Čelsi, a Fenerbahče će biti domaćin Benfiki.

Daleko od toga da pobrojani klubovi ne žele da osvoje evropski trofej, ali sve četiri ekipe svoje primarne ciljeve imaju u domaćim šampionatima. Čelsi se bori za treće mesto u Premijer ligi što bi mu donelo direktan plasman u Ligu šampiona za narednu sezonu, Bazel brani tri poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Grashopers, Benfika ima bod više prednosti od Portoa, dok Fenerbahče ima velikih sedam poena zaostatka za vodećim Galatasarajem, ali i komotnih šest prednosti od Bešiktaša.

Bazel je pomalo iznenađujuće stigao do polufinala eliminisavši na tom putu favorizovane Zenit i Totenhem, ali čini se da mu je ovde i kraj puta pošto će se nameriti na ćudljivi Čelsi koji igra po sistemu toplo-hladno, ali bez obzira na to dvoboj sa švajcarskim timom ne bi trebalo da predstavlja problem za izabranike Rafe Beniteza. Simpatije srpske publike verovatno će biti na strani engleskog tima pošto je nezamenljiv šraf te mašinerije i kapiten naše reprezentacije Branislav Ivanović.

Daleko više neizvesnosti se očekuje u drugom duelu pošto i Fenerbahče i Benfika igraju lep fudbal, ekipe su pune pravih umetnika u kopačkama, pa ako ništa drugo ovde očekujemo da vidimo pregršt nesvakidašnjih poteza i fenomenalnih golova. Biće to i dvoboj dva srpska internacionalca koji u poslednje vreme iz različitih razloga ne igraju za „orlove“, Miloša Krasića i Nemanje Matića kojima će pravdu večeras deliti Milorad Mažić sa svojim timom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter