0
Evroliga

Barselona na fajnal-foru

Objavljeno: 25.04.13 u 23:21

marcelinho-huertas-and-ante-tomic

Barselona je uspela da savlada Panatinaikos  u odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige sa 64:53 (28:14, 19:19, 7:10, 13:10). Katalonci su se tako ukupnim skorom od 3:2 plasirali na završni turnir koji se održava u Londonu.

Efikasna igra košarkaša Barselone u prvoj četvrtini odlučila je ovaj duel. Dvocifrenu prednost su sačuvali do kraja poluvremena, a u nastavku je usledila veoma tvrda borba. Mali broj poena obeležio je ovaj period igre, a u takvoj igri gosti iz Atine nisu mogli da preokrenu rezultat u svoju korist. Barselona je zasluženo trijumfovala, pa je slavlje njenih navijača moglo da počne.

Najbolji igrač Barselone bio je Huan Karlos Navaro sa 15 poena, a Marselinjo Uertas je dodao 11 poena. Bivši igrač Partizana Stefan Lazme bio je najzapaženiji u timu Panatinaikosa sa 16 poena i 7 skokova.

Posle ove utakmice poznata su tri učesnika F4 Evrolige. Košarkaši Real Madrida, CSKA iz Moskve i Barselone boriće se za trofej Evrolige, a četvrtog učesnika saznaćemo posle duela Olimpijakosa i Anadolu Efesa. Trenutni rezultat je 2:2, a utakmici u Grčkoj se igra u petak 26. aprila od 20:45 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter