0
Evrokupovi

Borusija razbila Real, fenomenalni Levandovski

Objavljeno: 24.04.13 u 22:47

levand

Sjajno izdanje „milionera“. Fudbaleri Borusije iz Dortmunda sa 4:1 pobedili su Real iz Madrida u prvoj utakmici polufinala Lige Šampiona.

Partiju života pružio je Robert Levandovski koji je četiri puta zatresao mrežu „kraljevskog kluba“.

Furiozno je Borusija otvorila meč. Prvo je Rojs u 5. minutu imao šansu, a onda je u 9. posle centarušuta sa leve strane Levandovski po prvi put zatresao mrežu gostiju.

Real se posle oko 15. minuta igre postepeno oslobodio pritiska domaćih, pa je nešto kasnije iz slobodnog udarca pokušao Ronaldo. Utakmica je bila prilično mirna i bez ozbiljnijih šansi sve do 43. minuta kada je veliku grešku napravio Humels, a Kedira potom uposlio usamljenog Ronalda kome nije bilo teško da smesti loptu u praznu mrežu Borusije pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom 1:1.

A onda je usledilo poluvreme iz snova za Levandovskog. Prvo je matirao Lopesa u 50., zatim u 55. minutu, da bi svoj četvrti gol na meču postigao u 66. minutu iz penala, kome je prethodio kontak između Alonsa i Rojsa, ali ostaje pitanje da li je igrač Dortmunda prethodno igrao rukom.

 

Murinjo je potom odmah izvršio dve izmene. Izveo je Modrića I Iguaina, a uveo Di Mariju i Benzemu ali u igri Reala nije se mnogo toga promenilo.
Sa druge strane Levandovski je još jednom stavio na muke Lopesa ali je golman Madriđana ovog puta izašao kao pobednik.

Imao je Real do kraja utakmice par polu šansi ali je odbrana Dortmunda sprečila goste da ubalže poraz. Sada igrače „kraljevskog kluba“ čeka pakleni posao kako bi nadoknadili tri gola zaostatka iz prve utakmice, a posao im je možda ii jednako težak ako i Barselonin.

Na pomolu je nemačko finale Lige šampiona, a da li će tako i biti znaćemo posle revanš utakmica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter