1
Evrokupovi

Kraj: Četiri gola Levandovskog, Borusija – Real 4:1

Objavljeno: 24.04.13 u 20:39

dortmund-madrid-12

90’+4 4:1 Kraj utakmice. Odličan kapital Borusije pred revanš meč u Madridu i sjajno veče Levandovskog.

90′ Poslednja izmena kod Borusije. Gindogan izlazi, Šiber je na terenu.

81′ Dvostruku izmenu vrši Klop. Umesto Blaščikovskog u igri je Kel, a Piščeka menja Groskrojc.

80′ Poslednja izmena u ekipi Reala. Murinjo na teren šalje Kaku umesto Alonsa.

78′ Levandovski je ponovo stavio na muke Lopesa ali je golman Reala uspeo da odbrani njegov udarac.

68′ Murinjo prinuđen da menja. Umesto Iguaina ušao je Benzema, a umesto Modrića u igri je Di Marija.

levand

66′ 4:1 PONOVO LEVANDOVSKI! Penal je dosuđen nakon kontakta Rojsa i Alonsa, a Poljak je sa bele tačke bio neumoljiv.

63′ Gindogan u sjajnoj šansi, pošto je nanizao tri igrača Reala oprobao je šut ali je Lopes vrhovima prstiju poslao loptu u korner.

55′ 3:1 HET TRIK LEVANDOVSKOG!
Sjajno je napadač Borusije prevario Pepea i sa oko 12 metara neodbranjivo šutirao pod prečku.

50′ 2:1 Levandovski svojim drugim golom dovodi Dortmund u vođstvo. Rojs je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je stigla do Levandovskog koji je savldao Lopesa sa oko pet metara. Svi su u tom trenutku pomislili da je u pitanju ofsajd ali je usporeni snimak pokazao da je napadač Borusije bio dozvoljenoj poziciji.

46′ Počelo je drugo poluvreme. Klop i Murinjo na teren su izveli site sastave.

45′ Poluvreme u Dortmundu 1:1. Odlična utakmica u kojoj su fudbaleri Borusije većim delom dominirali, ali je Real na perfektan način iskoristio grešku Humelsa pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom.

43‘  1:1 Kontra napad Reala, pogrešio je Humels, loptu je povukao Kedira koji je uposlio slobodnog Ronalda a njemu nije bilo teško da pošalje loptu u praznu mrežu.

32′ Nova šansa za Borusiju. Blaščikovski se sjajno probio po desnoj strani do kaznenog prostora, ali je čini se previše razmišljao što je bilo dovoljno da defanzivci Reala otklone opasnost pred golom.

ls

23′ Ronaldo pokušava iz slobodog udarca sa oko 25 metara, ali je sigurno intervencisao Vajdenfeler.

16′ Real se oslobodio početnog pritiska, čini se da se Dortmund pomalo povukao i kao da svoju priliku igrači Borusije vrebaju iz kontre.

81:0 Furiozni početak Borusije. Nije proteklo ni deset minuta utakmice a Levandovski je iskoristio centaršut sa leve strane i smestio loptu u mrežu Madriđana!

5′ Sjajan šansa za Milionere. Marko Rojs je dobio loptu na sredini terena, prošetao se kroz gotovo odbranu Reala, ušao u kazneni prostor, ali je njegov šut po zemlji ipak zaustavio Lopes.

1′ Počeo je drugi polufinalni meč LŠ na krcatom Vestfalenu.

Juče je Bajern sa 4:0 zgazio Barselonu u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona, a večeras nas očekuje još jedan nemačko – španski obračun, susret između Borusije iz Dortmunda i Reala iz Madrida.

Borusija i Real sastali su se ove sezone u grupnoj fazi takmičenja LŠ, a „milioneri“ su jednom slavili i jednom je bilo nerešeno.

Sastavi:

Borusija Dortmund: Vajdenfeler – Šmelcer, Humels, Subotić, Pišček – Bender, Gundogan – Rojs, Blaščikovski, Gece – Levandovski

Real Madrid: Lopes – Koentrao, Pepe, Varane, Ramos – Alonso, Kedira – Ozil, Modrić, Ronaldo – Iguain

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter