0
Košarka

Brejk Bulsa, Pol brži od sirene

Objavljeno: 23.04.13 u 09:07

klipersi-slavlje

Prethodne noći odigrane su samo dve utakmice plej-ofa NBA lige u kojima se desio i prvi brejk pošto je Čikago uspeo u Bruklinu da savlada Netse, dok su Klipersi teškom mukom došli do druge pobede u seriji sa Grizlisima.

Čak tri košarkaša Čikaga imala su „dabl-dabl“ učinak u duelu sa Bruklinom, to su Luol Deng (15 poena i 10 skokova), Karlos Buzer (13p, 12sk) i Žoakim Noa (11p, 10sk), a pored njih dvocifren učinak imali su Karl Hajnrih sa 13 i Marko Belineli sa 11 poena. Na drugoj strani istakli su se samo Bruk Lopez koji je ubacio 21 poen i Džo Džonson koji je dodao 17. Serija se sada seli u Čikago gde će Bulsi imati priliku da uz dve pobede dođu do velike prednosti.

Pogotkom Krisa Pola u poslednjoj sekundi meča Los Anđeles Klipersi su došli do druge pobede protiv Memfisa koji je bio više nego ravnoravan rival, koji je uprkos zaostatku od 12 poena u četvrtoj četvrtini ipak uspeo da dođe do izjednačenja. Pol je bio i najefikasniji u domaćem timu sa 24 poena, a odličnu partiju pružio je i Blejk Grifin koji je dodao 21 poen, dok je Džamal Kroford postigao 15. Grizlisima je bilo nedovoljno i 28 poena fantastičnog Majka Konlija, koji je podršku imao od strane Marka Gasola (17p) i Toni Alena (16p, 10sk). Memfis u naredne dve utakmice pred svojim navijačima ne bi smeo da dozvoli kiks jer bi u tom slučaju Klipersi već jednom nogom bili u polufinalu Zapadne konferencije.

Rezultati:
Bruklin – Čikago 82:90 (1:1)
Los Anđeles Klipers – Memfis 93:91 (2:0)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter