0
Evropske lige

Remi Junajteda, trijumfi Sitija i Čelsija

Objavljeno: 17.04.13 u 23:05

MUFC-WHU

Vodeći tim na tabeli Mančester Junajted remizirao je sa Vest Hem Junajtedom u zaostaloj utakmici Premijer lige. Rezultat meča u Londonu bio je 2:2.

Domaći tim je dva puta dolazio u vođstvo, ali je ekipa ser Aleks Fergusona uspevala da se rezultatski vrati u ovaj meč i na kraju osvoji bod. Vest Hem je došao u vođstvo u 17. minutu preko Rikarda Vaz Tea koji je iskoristio asistenciju Endija Kerola. Mančesterski Junajted izjednačio je u 31. minutu golom Antonija Valensije. Posle predaha na poluvremenu Vest Hem je ponovo došao u vođstvo u 56. minutu kada je Muhamed Dijame savladao De Heu. Bod Mančester Junajtedu doneo je Robin van Persi u 77. minutu. Odbranom crvenih đavola komandovao je Nemanja Vidić koji je na terenu proveo svih 90 minuta.

Veoma uzbudljivo bilo je i na meču između Mančester Sitija i Vigana. Siti je teškom mukom došao do pobede i nova tri boda.

Siti je slavio sa 1:0 sjajnim golom Karlosa Teveza u 83. minutu. Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov uposlio je Teveza sa leve strane koji je posle nekoliko sjajnih finti sa ivice kaznenog prostora uputio šut u bliži ugao golmana gostiju koji je bio nemoćan. Kolarov je proveo na terenu svih 90 minuta meča.

Fudbaleri Čelsija su u malom londonskom derbiju savladali Fulam sa 3:0. Zanimljivo je da su sva tri gola na ovom meču postigli štoperi.

David luiz je doveo plavce u vođstvo u 30. minutu na asistenciju Edena Azara. Džon Teri je pred kraj prvog poluvremena udvostručio prednost. Isti fudbaler je u 71. minutu postavio konačnih 0:3 kada mu je asistirao Fernando Tores. Branislav Ivanović igrao je ceo meč.

Remi Junajteda i pobeda Sitija u zaostalim mečevima Premijer lige smanjili su razliku između vodeća dva kluba na 13 bodova. Čelsi je sa ova tri boda pretekao Arsenal i sada se nalazi na 3. mestu sa bodom više, ali i utakmicom manje od gradskog rivala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter