0
Evroliga

Efes smanjio protiv Olimpijakosa, Savanović odličan

Objavljeno: 17.04.13 u 21:27

dusko-savanovic

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Olimpijakos u Istanbulu sa 83:72 (19:17, 18:12, 28:21, 18:22) u trećoj utakmici četvrtfinala Evrolige i na taj način smanjili na 2:1 za grčki tim u pobedama.

Domaći tim predvođen Farmarom i Savanovićem odlično je započeo meč protiv evropskih šampiona. Poveo je Efes u prvoj četvrtini, ali je grčki tim ipak uspeo da uđe u rezultatski egal krajem prve četvrtine. Ipak, uporni Efes uspeva da napravi veću prednost do kraja poluvremena, pa je na odmor otišao sa plus osam.

Ekipa iz Istanbula je nastavila i u drugom poluvremenu da igra sjajno i pred kraj treće deonice stigla do nedostižnih 18 poena prednosti. Gostujući tim je uspeo da smanji na minus sedam ali je njegovim košarkašima ponestalo snage i vremena, pa je Efes uspeo da trijumfuje i smanji rezultat u četvrtfinalnoj seriji.

Efes je su do pobede predvodili Džordan Farmar sa 17 poena, Duško Savanović sa 15 poena, koliko je zabeležio i Semih Erden koji je imao i 9 skokova. U Olimpijakosu se istakao Ejsi Lou sa 19 postignutih poena

Naredni meč Efesa i Olimpijakosa na programu je u petak 19. aprila od 19 časova u Istanbulu. Ukoliko turska ekipa ponvo zabeleži pobedu i izjednači rezultat u četvrtfinalnoj seriji majstorica će biti odigrana u Atini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter