0
ATP

Đoković: Očekivao sam težak meč

Objavljeno: 17.04.13 u 18:20

Novak+Djokovic

Novak Đoković je posle pobede u drugom kolu ATP Mstersa u Monte karlu izjavio da je Mihail Južnji i pre meča važio za izuzetno jakog protivnika na startu turnira.

„Videlo se da ni fizički ni psihički još nisam potpuno spreman, daleko sam od maksimuma. Proteklu nedelju proveo sam uglavnom na terapijama, bilo je neizvesno mogu li uopšte da učestvujem na turniru. Pobedio sam ‘na mišiće““, izjavio je Đoković posle meča u kojem je trijumfovao sa 2:1 (4:6, 6:1, 6:4).

Povreda zgloba koju je Novak doživeo na Dejvis Kup duelu sa SAD ostavilo je traga na najboljem teniseru sveta, kako na fizičkom, tako i psihološkom planu.

„Moja igra nije bila na željenom nivou. Očekivao sam da će, otprilike, biti ovako, ali najvažnije je da sam pobedio. Verujem da će u nastavku takmičenja biti bolje“, konstatovao je Novak.

Svetski broj jedan je objasnio zbog čega je bio toliko uporan da nastupi na ovom turniru.

„Ovaj turnir ima posebno mesto u mojoj karijeri. Živim ovde, nikada nisam osvojio Masters u Monte Karlu. Videćemo, najvažnije je da nemam problem sa povredom, da budem spreman i skoncentrisan. Verujem da će biti bolje“, rekao je Đoković.

U osmini finala Novak će se sastati sa boljim iz duela Huana Monaka i Ernestsa Gulbisa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter