0
ATP

Povreda prošlost, Nole savladao prvu prepreku

Objavljeno: 17.04.13 u 16:39

Djokovic

Na svom prvom ovogodišnjem meču na šljaci, najbolji teniser sveta Novak Đoković zabeležio je pobedu. Ruski teniser Mihail Južnji bio je tvrd orah za našeg tenisera koji je u 2. kolu ATP Mastersa u Monte Karlu bio bolji sa 2:1, po setovima 4:6, 6:1, 6:4.

Povreda koju je Đoković zaradio na Dejvis Kup susretu protiv SAD ostvaila je posledice na igru našeg asa koji je loše započeo meč sa Južnjim. Rus je na startu stigao do velike prednosti i već posle četiri gema imao vođstvo od 4:0. Nole je potom zaigrao bolje i smanjio na 5:4, ali je Južnji došao do vođstva od 1:0 u setovima u narednom gemu.

U uvodnim gemovima drugog seta teniseri su bili sigurni na svoje servis gemove, a onda je Nole pronašao svoju igru i osvojio narednih pet gemova. Srpski teniser je tako izjednačio na 1:1 i očekivalo se da će i u odlučujućem setu nastaviti u istom ritmu.

I nastavio je Nole sa dobrom igrom i došao do 2:0 na početku trećeg seta. Međutim Južnji je u petom gemu vratio brejk, izjednačio rezultat, a potom i poveo posle sledećeg gema. Ipak, najbolji teniser sveta je osvojio naredna tri gema i tako zabeležio važnu pobedu.

U narednom kolu Novak Đoković će odmeriti snage sa boljim iz duela Ernests Gulbis – Huan Monako.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter