0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Vukoičić: Važna pobeda, biće bolje

Objavljeno: 11.04.13 u 21:20
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener Crvene zvezde Telekom Vlada Vukoičić svestan je da je njegova ekipa i pored pobede od 82:81 nad Radničkim pružila malo lošiju partiju, ali ističe da će biti bolje na završnom turniru ABA lige kada se ove dve ekipe ponovo sastaju u polufinalu.

„Igrali smo toplo-hladno. Jedna od ideja bila je da odigramo dobru odbranu, da poremetimo igru Radničkog, nismo bili savršeni, ali u prvoj, drugoj i četrvtrtoj četvrtini uspeli smo da ih oteramo od koša. Ne sećam da je neko šutnuo 37 trojki i 36 dvojki, poremetili smo im protok u napadu, prilagođavali su se na našu odbranu“, izjavio je Vukoičić koji je potom dodao:

„Ono što smo oba puta sebi dozvolili na kraju druge i treće jeste da olako prokockamo devet razlike, mi smo praktično počeli poluvreme sa četiri, a ne sa devet razlike. Imali smo padove u odbrani i suviše lako se Radnički vraćao. Otvorena završnica, napad na napad, rekao sam igračima da ne smemo da primimo trojku, ispalo je još gore od neizvesne završnice. Važna pobeda, koja nije bila po planiranom toku, ali možda je važnije što je bilo posle preokreta i sa psihološkim vraćanjem i stvaranjem pobedničke klime“, rekao je Vukoičić.

Jedan od najzaslužnijih za trijumf crveno-belih bio je Marko Simonović koji je postigao 22 poena.

„Došao je red na mene. Imamo 12 igrača koji mogu da odigraju ozbiljno, naše vođe su Rakočević i Katić, mi ostali se smenjujemo pa na koga dođe red. Jako teška utakmica, u nezgodnom trenutku, pali smo u formi. Trenirali smo jako i naporno kada smo igrali jednu utakmicu nedelju, a igrali smo i bez Demarkusa, koji je motor ove ekipe. Uspeli smo nekako da se skupimo sa mlađim igračima na poziciji pleja i na kraju zasluženo dobijemo utakmicu“, zaključuje Simonović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter