0
Evroliga

Dijamantidis doneo brejk Panatinaikosu

Objavljeno: 11.04.13 u 22:58

dimitris-diamantidis

Panatinaikos je uspeo da napravi brejk na gostujućem terenu protiv Barselone i izjednači rezultat na 1:1 u pobedama. Drugi četvrtfinalni duel Evrolige pripao je grčkom timu rezultatom 65:66 (11:16, 21:11, 18:21, 15:18).

Slično kao i u prvom meču ova dva rivala Panatinaikos je poveo i prvu četvrtinu rešio u svoju korist. Katalonci su se u drugom periodu igre polako približavali protivniku da bi pred kraj poluvremena stekli vođstvo koje je na kraju iznosilo 5 poena.

Barsa je u nastavku susreta nastavila sa dobrom partijom i u tim trenucima je stekla najveću prednost na meču sa 13 poena. Gosti se ipak nisu predavali. Grčka ekipa dolazi do izjednačenja i pred kraj treće deonice uvodi meč u dramatičan finiš.

Tokom poslednjih 10 minuta Barselona je uglavnom imala blagu prednost. Drama dostiže vrhunac u poslednja dva minuta kada je Panatinaikos bio samo jedan poen iza Barse. Navaro je iskoristio jedno od dva slobodna bacanja 20 sekundi pred kraj, a onda je Dijamantidis trojkom u sledećem napadu doneo trijumf i brejk Panatinaikosu za izjednačenje u seriji.

Najefikasniji u grčkom timu bio je Džejms Gist sa 14 poena, Majkl Bramos je dodao 13, a heroj Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis je ubacio 10 poena. Huan Karlos Navaro bio je najbolji igrač Barselone sa 20 poena, ali mu je u najbitnijem momentu ruka zadrhtala.

Trenutni rezultat četvrtfinala Evrolige između Barselone i Panatinaikosa je 1:1, a ekipe se sada sele u Atinu gde će se odigrati naredna dva duela. Sledeći susret je na programu u utorak 16. aprila od 20:45 časova, a prva ekipa koja dođe do tri pobede obezbediće plasman na F4 Evrolige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter