0
Evrokupovi

Benfika i Fenerbahče u polufinalu

Objavljeno: 11.04.13 u 23:02

lacio-fener

Posle Čelsija, plasman u polufinale Lige Evrope su izborili i fudbaleri Fenerbahčea i Benfike koji su sačuvali prednost iz prvih četvrtfinalnih mečeva.

Lacio – Fenerbahče 1:1 (0:0)
Lulić 60′ – Erkin 73′

Na praznom Olimpiku u prvom poluvremenu duela između Lacija i Fenerbahčea nije viđeno praktično ništa. Tek pola sata pre kraja bosanski reprezentativac Lulić je sjajnim udarcem glavom posle centaršuta Kandreve doveo Lacio u vođstvo. Sve je ipak bilo rešeno 13 minuta kasnije kada je Erkin zakucao loptu u bliži gornji ugao nakon što je lopta u kaznenom prostoru išla od noge do noge gostujućih fudbalera. Domaći, svesni da ne mogu da postignuj oš tri gola, nisu previše zapinjali do kraja susreta pa je turska ekipa rutinski meč privela kraju.

njukasl-benfika

Njukasl – Benfika 1:1 (0:0)
Sise 71′ – Salvio 90+2′

Benfika se na propisno ispromašivala u prvom poluvremenu u Njukaslu, da bi u drugo ušla prilično komotno i to je moglo da joj se obije o glavu. „Svrake“ su u 66. minutu postigle pogodak, ali nije priznat zbog ofsajda u kom se našao Sise. Isti igrač je u 71. minutu uspeo ponovo da zatrese mrežu, s tim što je pogodak priznat. Neverovatno konfuziju u odbrani Benfike je iskoristio Ameobi koji je asistirao Senegalcu koji glavom sa par metara trese mrežu. Domaći su svim silama pokušavali da dođu do drugog gola, ali nisu uspeli da dođu do njega pa je Benfika u nadoknadi vremena iz kontranapada preko Salvija izjednačila i izborila polufinale.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter